Scandinavia, Fiordurile Norvegiei jpeg

Scandinavia, Fiordurile Norvegiei

Interra Travel, tour operatorul cu o experienţă de peste 12 ani, se mândreşte cu circuitele pe care le crează în Scandinavia, acestea având cel mai bun raport calitate-preţ din piaţă.

Acum te introducem un pic în atmosfera deosebită a fiordurilor. Norvegiaeste faimoasă atât pentru munţii şi fiordurile spectaculoase şi pitoreşti, cât şi pentru oraşe precum Oslo sau Bergen, care te încanta cu numeroase muzee, cu arhitectura medievală sau cu o viaţa de noapte intensă. Ştii care este cel mai lung şi adânc fiord din lume ? Dar cel mai frumos şi spectacular fiord din lume ? Ce spui despre cea mai spectaculoasă şosea din Norvegia?

Precis ai auzit de aceste minuni ale naturii şi ai vrea să le vizitezi. Geiranger, Hardanger, Sogne-trei nume diferite, trei fiorduri care îţi dezvăluie poveştile misterioase ale apei, depănate prin forţa peisajelor spectaculoase şi a ghetarilor masivi, fascinanţi prin albul nesfârşit.

O destinaţie cu adevarat spectaculoasă este Drumul Trolilor, care şerpuieste pe pantele muntoase abrupte. A fost deschis pe 31 iulie 1936 după lucrari care au durat 8 ani de către regele Norvegiei, care la ceremonia de inaugurare i-a dat numele pe care îl poartă şi în prezent. În mitologia nordică, trolii sunt creaturi uriaşe şi înfricosatoare, care au vieţuit în aceste zone muntoase. Cu toate că este închis pe timp de iarna, Drumul Trolilor atrage în jur de 600.000 de calatori din iunie până în octombrie/noiembrie.

f9 0 jpg jpeg

Deşi frumuseţea peisajelor este copleşitoare, surprizele nu se termina aici. Bergen, oraş istoric, te cucereşte cu farmecul caselor îmbracate în culori pastelate printre care şerpuiesc străduţe înguste pavate cu piatră cubică şi cu bogăţia de activităţi culturale şi sportive. Primele clădiri din Bergen au fost ridicate de-a lungul vechiului debarcader, Bryggen. Secole de-a randul a constituit un centru important al oraşului şi astăzi este înscris in patrimoniul mondial UNESCO. Mergând prin galeriile întunecoase din Bryggen, vei călători înapoi în timp, în vremurile în care negustorii din Liga Hanseatica dominau oraşul

Oslo, capitala Norvegiei, „tivită" de fiordul cu acelaşi nume şi întinderi de păduri, îmbină farmecul melancolic al perioadei medievale cu energia şi stilul de viaţă modern. De la Muzeul Edvard Munch până la un drum făcut prin istorie la Muzeul Corabiilor Vikinge sau la Muzeul Polarship Fram, Oslo îţi oferă experienţe cu adevărat deosebite.

Norvegia este considerată una dintre cele mai frumoase ţări din lume. Descoperă şi tu frumuseţea uluitoare a fiordurilor norvegiene, natura sălbatică a munţilor cu piscuri înzapezite, dar şi farmecul citadin al Norvegiei.

Noi, cei de la Interra, am creeat trei variante de circuite pe Scandinavia: Scandinavia Fiordurile Norvegiei, Scandinavia-Ţările Baltice-Sankt Petersburg şi Scandinavia Capitale-Fiorduri. Pentru detalii dă click AICI

sursa:adevarul.ro