Oraşul din vulcan jpeg

Oraşul din vulcan

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția

Un uriaş crater vulcanic de pe o insulă niponă este locuinţa a 200 de oameni. Ineditul oraş este unul dintre cele mai captivante locuri de vizitat de pe planetă.

Dacă sunteţi în căutarea unui peisaj care taie răsuflarea, insula vulcanică Aogashima, din Marea Filipinelor, este una dintre cele mai bune opţiuni. Ceea ce face insula aceasta atât de specială este forma ei, dată de micul vulcan apărut în craterul unui vulcan mai mare. Lungimea maximă a insulei este de 3, 5 kilometri, iar lăţimea-de 2, 5 kilometri. 

205 japonezi care trăiesc în craterul acestei insule, potrivit ultimului recensământ, din 2009. Ea este parte a arhipeleagului Izu, care aparţine Japoniei şi vulcanul este activ. Ultima erupţie a avut loc în urmă cu peste 200 de ani (în 1785) şi a ucis 140 de persoane. Deşi o nouă erupţei nu este exclusă, locuitorii neobişnuitului oraş nu se gândesc să-l părăsească. Ei nu sunt deloc izolaţi de lume, aşa cum am fi tentaţi să credem văzând insula. Pe ea există electricitate, internet (şi propriul site), drumuri asfaltate, o şcoală şi un oficiu poştal. Locuinţele sunt concentrate într-o mică parte a bazinului în formă de căldare (denumit caldeiră). Aici se găsesc magazinul şi heliportul oraşului.

image

Viaţa pe această insulă nu se poate compara cu cea din Tokyo, dar turiştii care ajung aici cu siguranţă că nu se vor plictisi. Pe lângă faptul că este un loc excelent pentru relaxare, insula oferă şi câteva activităţi distractive, cum ar fi scufundările şi drumeţiile. Insula vulcanică are şi câteva izvoare cu apă termală în care se poate face baie, precum şi o saună publică aflată în preajma acestor izvoare. Accesul pe insulă se poate face cu elicopterul sau cu feribotul.

sursa:http://adevarul.ro/life-style/travel