FOTO: Tunele bântuite şi legende însângerate  Castele din Marea Britanie jpeg

FOTO: Tunele bântuite şi legende însângerate. Castele din Marea Britanie

Pe teritoriul Marii Britanii se află unele dintre cele mai frumoase şi impunătoare castele din lume.  Arhitectura medievală, peisajele fabuloase, dar şi istoria sau legendele care bântuie locurile sunt motivele necesare unui turist să viziteze aceste castele. 

Castelul St. Michael- Construit în secolul al XIV-lea,  este unul dintre cele mai celebre clădiri din comitatul Cornwall.
Castelul St. Michael- Construit în secolul al XIV-lea, este unul dintre cele mai celebre clădiri din comitatul Cornwall.

Castelul St. Michael-Construit în secolul al XIV-lea, este unul dintre cele mai celebre clădiri din comitatul Cornwall.

Castelul Stirling- Datează de la începutul secolului al XII-lea,  însă marea parte a castelului care a supravieţuit până astăzi a fost ridicat în perioada 1490-1600. Castelul este poziţionat pe o stâncă vulcanică,  şi este locul de naştere a mai multor suverani ai Marii Britanii,  sau de încoronare al acestora.
Castelul Stirling- Datează de la începutul secolului al XII-lea, însă marea parte a castelului care a supravieţuit până astăzi a fost ridicat în perioada 1490-1600. Castelul este poziţionat pe o stâncă vulcanică, şi este locul de naştere a mai multor suverani ai Marii Britanii, sau de încoronare al acestora.

Castelul Stirling-Datează de la începutul secolului al XII-lea, însă marea parte a castelului care a supravieţuit până astăzi a fost ridicat în perioada 1490-1600. Castelul este poziţionat pe o stâncă vulcanică, şi este locul de naştere a mai multor suverani ai Marii Britanii, sau de încoronare al acestora.

Castelul Tintagel- Acesta a intrat în istoria literaturii,  având în vedere faptul că este menţionat ca fiind locul de naştere al Regelui Arthur şi locul unde s-a desfăşurat povestea de dragoste dintre Tristan şi Isolda.
Castelul Tintagel- Acesta a intrat în istoria literaturii, având în vedere faptul că este menţionat ca fiind locul de naştere al Regelui Arthur şi locul unde s-a desfăşurat povestea de dragoste dintre Tristan şi Isolda.

Castelul Tintagel-Acesta a intrat în istoria literaturii, având în vedere faptul că este menţionat ca fiind locul de naştere al Regelui Arthur şi locul unde s-a desfăşurat povestea de dragoste dintre Tristan şi Isolda.

Castelul Bodiam- A fost construit în anul 1385,  în partea de est a Sussexului. Frumoasa clădire medievală este încojurată de unul dintre cele mai mari sanţuri de apărare.
Castelul Bodiam- A fost construit în anul 1385, în partea de est a Sussexului. Frumoasa clădire medievală este încojurată de unul dintre cele mai mari sanţuri de apărare.

Castelul Bodiam-A fost construit în anul 1385, în partea de est a Sussexului. Frumoasa clădire medievală este încojurată de unul dintre cele mai mari sanţuri de apărare.

Castelul Skipton- Este unul dintre cele maivechi castele din Marea Britanie,  dar şi unul dintre cel mai bine păstrat. El a fost construit în anul 1090,  în zona de nord a provinciei Yorkshire,  şi a fost renovat în secolul al XVII-lea.
Castelul Skipton- Este unul dintre cele maivechi castele din Marea Britanie, dar şi unul dintre cel mai bine păstrat. El a fost construit în anul 1090, în zona de nord a provinciei Yorkshire, şi a fost renovat în secolul al XVII-lea.

Castelul Skipton-Este unul dintre cele maivechi castele din Marea Britanie, dar şi unul dintre cel mai bine păstrat. El a fost construit în anul 1090, în zona de nord a provinciei Yorkshire, şi a fost renovat în secolul al XVII-lea.

Castelul Arundel- Clădirea originală datează din secolul al XI-lea,  dar ceea ce vedem astăzi a fost ridicat în anii 1880.
Castelul Arundel- Clădirea originală datează din secolul al XI-lea, dar ceea ce vedem astăzi a fost ridicat în anii 1880.

Castelul Arundel-Clădirea originală datează din secolul al XI-lea, dar ceea ce vedem astăzi a fost ridicat în anii 1880.

Castelul Dover- Este unul dintre cele mai mari castele din Anglia. Fiind cunoscut pentru fortificaţiile masive şi numeroasele tuneluri,  el a fost ridicat în secolul al XI-lea. Mult timp a fost numit „cheia Angliei”,  dat fiind rolul său în apărarea ţării de-a lungul multor secole.
Castelul Dover- Este unul dintre cele mai mari castele din Anglia. Fiind cunoscut pentru fortificaţiile masive şi numeroasele tuneluri, el a fost ridicat în secolul al XI-lea. Mult timp a fost numit „cheia Angliei”, dat fiind rolul său în apărarea ţării de-a lungul multor secole.

Castelul Dover-Este unul dintre cele mai mari castele din Anglia. Fiind cunoscut pentru fortificaţiile masive şi numeroasele tuneluri, el a fost ridicat în secolul al XI-lea. Mult timp a fost numit „cheia Angliei”, dat fiind rolul său în apărarea ţării de-a lungul multor secole.

Castelul Rochester- Unul dintre simbolurile Angliei,  impunătoarea clădire a fost renovată de nenumărate ori în istoria sa de peste 900 de ani. În aproprierea castelului se află şi catedrala Rochester,  unul dintre locurile religioase cu cea mai frumoasă arhitectură.
Castelul Rochester- Unul dintre simbolurile Angliei, impunătoarea clădire a fost renovată de nenumărate ori în istoria sa de peste 900 de ani. În aproprierea castelului se află şi catedrala Rochester, unul dintre locurile religioase cu cea mai frumoasă arhitectură.

Castelul Rochester-Unul dintre simbolurile Angliei, impunătoarea clădire a fost renovată de nenumărate ori în istoria sa de peste 900 de ani. În aproprierea castelului se află şi catedrala Rochester, unul dintre locurile religioase cu cea mai frumoasă arhitectură.

Castelul Penndenis- Acesta a fost o fortăreaţă în timpul domniei Regelui Henry al VIII-lea. Este unul dintre primele exemple de arhitectură militară.
Castelul Penndenis- Acesta a fost o fortăreaţă în timpul domniei Regelui Henry al VIII-lea. Este unul dintre primele exemple de arhitectură militară.

Castelul Penndenis-Acesta a fost o fortăreaţă în timpul domniei Regelui Henry al VIII-lea. Este unul dintre primele exemple de arhitectură militară.

Castelul Edinburgh- Este renumit pentru istoria şi frumuseţea sa. Legendara „Stone of Destiny” îşi are casa în impunătorul castel,  aşteptând o nouă încoronare la Westminster Abbey.
Castelul Edinburgh- Este renumit pentru istoria şi frumuseţea sa. Legendara „Stone of Destiny” îşi are casa în impunătorul castel, aşteptând o nouă încoronare la Westminster Abbey.

Castelul Edinburgh-Este renumit pentru istoria şi frumuseţea sa. Legendara „Stone of Destiny” îşi are casa în impunătorul castel, aşteptând o nouă încoronare la Westminster Abbey.

11 102 jpg jpeg
Castelul Windsor- Timp de 900 de ani,  castelul a fost reşedinţa regilor şi reginelor Marii Britanii
Castelul Windsor- Timp de 900 de ani, castelul a fost reşedinţa regilor şi reginelor Marii Britanii

Castelul Windsor-Timp de 900 de ani, castelul a fost reşedinţa regilor şi reginelor Marii Britanii