De vizitat: cele mai impresionante ziduri care pot fi văzute jpeg

De vizitat: cele mai impresionante ziduri care pot fi văzute

La început au fost construite pentru a separa sau pentru apărare, dar aceste bariere minunate sunt acum excelente locuri de vizitat. Ziduri precum cel al Berlinului aduc aminte de vremuri grele, iar altele, ca Marele Zid Chinezesc, chiar dacă au fost construite în timpuri dificile, ne aduc aminte că măreţia ia cele mai frumoase forme.

Zidul Berlinului, Germania

Nu cu multă vreme în urmă, plimbarea de-a lungul ambelor părţi ale zidului era interzisă de poliţişti de frontieră înarmaţi. Astăzi, mare parte din baricada lungă de 160 de kilometri, care odată înconjura Berlinul de Vest, a dispărut. La Niederkirchnerstrasse s-au păstrat cam 200 de metri de zid, pentru a ne aduce aminte de acele vremuri întunecate. Acum, zidul are 14 secţiuni, între 7 şi 21 de kilometri lungime, şi fiecare dintre aceste secţiuni este accesibilă transportului public.Cartagena, Columbia

Cel mai bun mod de a te bucura de acest oraş înscris în patrimoniul UNESCO este să te plimbi de-a lungul fortificaţiilor care datează din secolul XVI. Este, cu siguranţă, un loc care are nevoie de protejare, în principal pentru importanţa lui strategică pentru spanioli, iar acum, şi pentru ruinele şi frumuseţea pastelată a lor. Zidul are patru secţiuni, cea mai lungă fiind de la Balaurte de San Francisco Javier până la La India Catalina.

image