A început poate unul dintre ultimele carnavaluri de la Veneţia! Imaginile arată cum orașul se scufundă jpeg

A început poate unul dintre ultimele carnavaluri de la Veneţia! Imaginile arată cum orașul se scufundă

image

Carnavalul de la Venetia este cel mai mare şi cel mai important festival veneţian. Este un amestec foarte apreciat de tradiţie, distracţie şi istorie într-un oraş unic cu adevărat, un festival care atrage an de an sute de mii de turişti din toate colţurile lumii.Totuși în imagini se poate observa cum Piața San Marco este inundată de apă, iar turiștii merg pe niște pontoane!

image

Carnavalul de la Veneţia are o tradiţie foarte veche. Este festivalul care celebrează trecerea de la iarnă la primăvara, o perioada în care totul pare perfect posibil, inclusiv iluzia că cei mai săraci oameni pot deveni cei mai puternici purtând pe faţă măşti. Festivalul din Veneţia datează din anul 1296, când Senatul Republicii Veneţia a declarat Carnavalul un eveniment oficial. După o întrerupere de peste două secole tradiţia Carnavalului din Veneţia a fost redescoperită.

Carnavalul a luat o amploare internațională în secolul al XVIII-lea, când tineri bogați din întreaga Europă veneau incognito la Veneția să se distreze fără a fi recunoscuți. Tradiția a continuat pînă în 1930, când Mussolini a interzis carnavalul.

[[nid:27337]]