8 oraşe spectaculoase, vopsite într o singură culoare jpeg

8 oraşe spectaculoase, vopsite într-o singură culoare

Există locuri pe pământ care stârnesc admiraţia turiştilor prin coloritul lor. Nu e nevoie să spui decât Santorini – sau să arăţi o imagine a locuinţelor albe cu acoberiş albastru-  şi imediat ştii despre ce este vorba. În afară de acest loc foarte cunoscut am ales de această dată să prezentăm alte oraşe ale căror clădiri sunt vopsite într-o singură culoare. Ele sunt foarte rare, dar se află în topul destinaţiilor turistice neobişnuite. Chiar dacă nu sunt atât de cunoscute merită din plin să fie vizitate.

8. Chefchaoen (Maroc)

image

Chefchaouen sau Chaouen este un oraş din nord-vestul statului Maroc. Este capitala provinciei cu acelaşi nume şi se remarcă prin clădirile sale vopsite în nuanţe de albastru. Străvchiul oraş a servit ca refugiu pentru evrei, în timpul Reconquistei spaniole din Evul Mediu. De asemenea, aici s-au refugiat mulţi evrei în anii ’30, iar în renovarea locuinţelor au folosit lapte de var, de nuanţă albăstruie. Astăzi culoarea a devenit reprezentativă pentru acest oraş, majoritatea caselor adoptând acest colorit.

7. Ubrique (Spania)

image

Este unul dintre celebrele Oraşe Albe ale Andaluziei. Sunt peste 1500 de oraşe şi sate albe în Spania. Alegerea acestei culori nu este una întâmplătoare, dimpotrivă temperatura aici este extrem de mare în verile lungi şi secetoase, iar albul acţionează ca un strat reflectorizant al razelor solare, păstrând răcoarea în interior. Localitatea este situată în provincia Cadiz şi are peste 17.000 de locuitori. O plimbare prin aceste locuri, în zilele cu soare din belşulg, îţi poate lua ochii la propriu.

Click aici pentru a vedea celelalte oraşe