ZILELE CULTURII ARMENE jpeg

ZILELE CULTURII ARMENE

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 24 septembrie 2014

Uniunea Armenilor din România, Asociația Muzeului Armean, Consiliul Județean Cluj și Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă invită la ZILELE CULTURII ARMENE, care se vor desfășura în 27 și 28 septembrie la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Manifestările se vor desfășura după următorul program:

Sâmbătă, 27.09.2014, ora 13, 00:

  • Vernisajul expoziției „Din lada de zestre a armenilor”, realizată în colaborare cu Parohia Armeano-Catolică Gherla, Muzeul Municipal Gherla, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj și colecționari privați. Expoziția prezintă obiecte din patrimoniul istoric al comunității armene din Transilvania, dar și splendide costume armenești reconstituite de designerul vestimentar Simó Júlia;
  • Lansarea cărții „Orașul Liber Regal Gherla”, de Kristóf Szongott. Cartea este lucrarea de referiță a lui Kristóf Szongott (Hacic Asfadurian, 1843-1907), cel mai mare cărturar al armenilor din Transilvania, fundatorul Muzeului Armean din Gherla (cel dintâi muzeu armean din lume).

Duminică, 28.09.2014, ora 13, 00:

  • Vizionarea filmului „Armenopolis, suflet armenesc” și a altor trei filme documentare, toate realizate de Izabela Bostan-Kevorkian și Florin Kevorkian.