Carol I – portret subiectiv jpeg

Vor fi scoase la licitaţie obiecte ce au aparţinut regilor României

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția
🗓️ 14 septembrie 2011

Mai multe obiecte care au aparţinutfoştilor regi ai României vor fi scoase la licitaţie în această lună. Licitaţia „România Regală" va avea loc marţi, 27 septembrie, la Opera Naţională din Bucureşti, la ora 19.30

Ileana Stana Ionescu, Tora Vasilesu, Ion Besoiu, Tudor Octavian şi alte personalităţi vor prezenta cele mai valoare obiecte pe care Casa Artmark le-a pregătit pentru amatori, adunând bijuterii, obiecte de artă şi alte valori care au aparţinut odinioară monarhilor României sau vechilor familii boiereşti.

Casa Artmark deschide sezonul de toamnă al licitaţiilor prin acest eveniment, în care scoate la vânzare aproximativ 200 de piese, cu o valoare totală estimată la 400.000 de euro.

Podoabe, tablouri, sculpturi, arme de paradă şi carte bibliofilă, toate realizate de membrii familiei regale sau dedicate şi dăruite acestora, vor sta alături de obiecte de argintările şi porţelan cu însemnele regale, precum şi de ordine şi decoraţii instituite de Casa Regală.

Epocile trecute se vor însufleţi astfel prin obiecte de mare valoare, printre care un ceas din aur, cu efigia regelui Carol al II-lea, Ordinul Carol I, în grad de Colan, cea mai înaltă distincţie acordată sub regimul monarhic sau calendarul pictat de Regina Elisabeta în anul 1897. Preţul acestuia din urmă este estimat la 16.000 - 22.000 de euro.

După licitaţia „România regală", pe 28 septembrie, Opera Naţională din Bucureşti va găzdui o altă licitaţie aşteptă a sezonului, dedicată picturii impresioniste şi postimpresioniste din România. Colecţionarii vor putea achiziţiona 120 de tablouri reprezentative pentru cele două perioade.

În perioada 25-27 septembrie, loturile scoase la vînzare în ambele licitaţii vor putea fi admirate în expoziţia din Foaierul Operei Naţionale Bucureşti, între orele 11.00-21.00. Accesul este gratuit.