Volum regal pentru copii la Gaudeamus: „Carol I  Primul și cel mai mare Rege al românilor” de Adrian Cioroianu și Andrei Radu jpeg

Volum regal pentru copii la Gaudeamus: „Carol I. Primul și cel mai mare Rege al românilor” de Adrian Cioroianu și Andrei Radu

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 18 noiembrie 2015

Sâmbătă, 21 noiembrie, începând cu ora 13.00, Curtea Veche Publishing vă invită la evenimentul de lansare a volumului „Carol I. Primul şi cel mai mare Rege al românilor” de Andrei Radu şi Adrian Cioroianu, cu ilustraţii de Alexandra Măzgăreanu. Evenimentul va avea loc la standul editurii, în Pavilionul Central Romexpo. Vă vor întâmpina cei doi autori, istoricul Ion Bulei și actrița Daniela Nane, care va susține un moment de lectură. Oficiile de gazdă vor fi făcute de Miruna Meiroşu, PR Manager Curtea Veche Publishing. Lansarea va cuprinde o sesiune de autografe.

Carol I. Primul și cel mai mare Rege al românilor” este cel de al doilea volum din seria “Regii și Reginele noastre”, coordonată la Curtea Veche Publishing de Adrian Cioroianu. O serie ce își propune să prezinte tinerilor cititori istoria pe înțelesul lor. Pentru că adeseori dincolo de fotografia unui rege sau a unei regine din manuale nu pare să fie nimic. O figură sobră, încărcată de responsabilitatea care-i apasă pe umeri şi de imperativul unui destin pus în slujba Istoriei. Aşa stau lucrurile şi cu primul şi cel mai mare rege al românilor, Carol I-ul.

Tinerii cititori pot urmări traseul suveranului, din vremea în care era un tânăr principe căruia i se propune tronul Principatelor Române, după abdicarea forţată a lui Alexandru Ioan Cuza, până în cei din urmă ani ai domniei sale, înainte de Marele Război.

Evocarea momentelor istorice cruciale pentru soarta naţiunii române este dublată de un subtil tablou psihologic al regelui, zugrăvit în culori vii, în care se împletesc rigoarea şi seriozitatea germană cu dragostea nedisimulată pentru ţara care l-a ales să o conducă.

Volumul va fi disponibil la standul Curtea Veche Publishing din Pavilionul Central Romexpo în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus 2015, precum și în librăriile din toată țara și în magazinul online curteaveche.ro.