Violonista Noemi Schindler și violoncelistul Christophe Roy în două recitaluri de excepție la București jpeg

Violonista Noemi Schindler și violoncelistul Christophe Roy în două recitaluri de excepție la București

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 16 iulie 2014

Vineri 18 și sâmbătă 19 iulie iubitorii muzicii de cameră vor avea ocazia de a-i asculta pe doi dintre interpreții de vârf ai scenei contemporane franceze:violonista Noemi Schindler și violoncelistul Christophe Roy, ambii membri ai renumitului ansamblu Aleph.

Organizate de Festivalul Internațional de Muzică Clasică și Contemporană Țintea Muzicală în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și cu Muzeul Municipiului București, concertele se vor desfășura vineri la Palatul Cantacuzino (Muzeul George Enescu), Calea Victoriei Nr. 141, la ora 19 și sâmbătă 19 iulie la Palatul Suțu, Bulevardul I. C. Brătianu Nr.2, deasemeni la ora 19.

Programul oferit de cei doi muzicieni francezi include atât două lucrări de rezistență dedicate duo-ului vioară — violoncel — este vorba de Sonata de Maurice Ravel (1920 — 1922) și de Duo-ul op.7 de Zoltan Kodaly (1914), cât și prime audiții semnate de Christoph Breidler, Adina Dumitrescu, Sebastian Dumitrescu, Adrian Pop, Dana Cristina Probst, Camille Roy, Ulpiu Vlad.

Intrarea la concerte este liberă.

http://www.tinteamuzicala.org