Vernisajul expoziţiei "Casetofonul  O istorie de neuitat" jpeg

Vernisajul expoziţiei "Casetofonul. O istorie de neuitat"

Muzeul Naţional de Istorie a României, în colaborare cu Asociaţia Colecţionarilor de Aparate Radio din România, Pro Radio Antic, vernisează expoziţia temporară “Casetofonul. O istorie de neuitat”, miercuri, 19 septembrie 2012, începând cu orele 12.30, la sediul instituţiei din Calea Victoriei nr. 12, Bucureşti.Prin organizarea acestei expoziţii este celebrată, în avanpremieră, aniversarea din anul 2013, a 50 de ani de la lansarea celui mai cunoscut model de casetă audio, împreună cu aparatul corespunzător

(Philips EL3300), un eveniment tehnic important în domeniul electronicii de larg consum.

În cadrul acesteia, vizitatorii au şansa de a se familiariza cu ceea ce înseamnă aceste aparate audio, mult apreciate de către public în a doua jumătate a secolului trecut, datorită usurinţei de a asculta şi a înregistra muzica preferată aproape oriunde şi oricând, fiind prezentate cronologic diverse aparate de epocă, considerate a fi “părinţii” aparatelor digitale de astăzi şi, totodată, fiind oferite informaţii tehnice privind aceste aparate.

Publicul este invitat astfel să descopere aceste exponate, prezentarea cronologică a diferitelor aspecte din istoria dezvoltării casetofonului şi, de asemenea, plasarea într-un context a fiecăruia dintre acestea oferindu-i prilejul de a observa evoluţia tehnică pe care acest aparat a avut-o.

Muzeul Naţional de Istorie a României nu este la prima colaborare de acest gen cu Asociaţia Pro Radio Antic, în anul 2009 fiind organizată, la sediul instituţiei, expoziţia temporară “De la radio la mp3. 60 de ani de la fabricarea primului radioreceptor la fabrica Radio Popular”.

Asociaţia (non-profit) Pro Radio Antic s-a înfiinţat în anul 2008 din dorinţa comună a mai multor colecţionari de aparate de radio de a realiza o misiune educativă pentru generaţiile actuale, în primul rând prin prezentarea realizărilor industriei electronice româneşti (aproape dispărută), precum şi a unor valori intrate în istoria tehnică a omenirii.

Expoziţia este deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României în perioada 19 septembrie – 14 octombrie 2012 şi poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00.