Uniformele armatei române – între tradiție și modă jpeg

Uniformele armatei române – între tradiție și modă

oi, 31 octombrie, Facultatea de Istorie găzduiește conferinţa Uniformele armatei române – între tradiție și modă, susținută de Adrian-Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei. Evenimentul va avea loc în Amf. Nicolae Iorga (et.1), de la ora 12.00.

Adrian-Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei, este cercetător ştiinţific gradul I. A absolvit în anul 1975 Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Secţia Istoria şi Teoria Artei, iar în 1997 obţine titlul de doctor în ştiinţe istorice – specialitatea istorie modernă universală. A lucrat ca muzeograf, consilier cultural, cercetător ştiinţific. Din anul 1986 a început să-şi desfăşoare activitatea didactică în învăţământul superior de artă, find în prezent profesor asociat la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi conducător de doctorat. Domenii de specializare:istoria artei româneşti şi universale, sec. XIX;etnografie şi artă populară românească (icoane pe sticlă şi pe lemn, recipiente pentru praf de puşcă, ceramică);etnografie extra-europeană (Africa, America de Nord);istoria costumului civil şi militar;istoria fotografiei şi a filmului.

Evenimentul face parte din seria Conferințele Facultății de Istorie, care își propune să aducă în atenția studenților, specialiștilor dar și a publicului larg personalități din diverse domenii, ca repere ale excelenței în cultura românească.