Un fost bordel al armatei tailandeze a ajuns muzeu jpeg

Un fost bordel al armatei tailandeze a ajuns muzeu

📁 Războiul Rece
Autor: Redacția
🗓️ 6 decembrie 2010

Un vechi bordel al armatei taiwaneze, situat pe o insulă fortificată din Taiwan, aproape de coasta chineză, şi închis la începutul anilor '90, a fost transformat în muzeu.

Locul a fost redeschis sub numele de "Maison spéciale de thé" ("Casa specială a ceaiului"), a declarat, duminică, un responsabil al sitului turistic. Insula fortificată Kinmen a fost, pentru mult timp, bază militară, iar în timpul celor mai grei ani ai Războiului Rece, aproximativ 100.000 de soldaţi erau staţionaţi acolo, în acest loc fiind 11 bordeluri oficiale.

Pentru a motiva prezenţa bordelurilor, oficialii armatei au declarat, atunci, că fără asemenea servicii, populaţia feminină a insulei ar fi fost hărţuită.

Ultimul bordel militar a fost închis în 1990, la presiunile grupurilor feministe. În muzeu vor fi prezentate fotografii din acea perioadă şi bilete de ordine ale soldaţilor.

"Scopul acestui muzeu este să creeze o idee despre ce erau aşa-zisele «paradisurile militare»", a declarat reprezentantul Parcului Naţional Kinmen, Hsu Ying-fan.

După ce relaţiile dintre China şi Taiwan s-au relaxat, insula a devenit un obiectiv turistic căutat de chinezi.