Ultima vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia "Modele de comportament în secolul al XVIII lea" jpeg

Ultima vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia "Modele de comportament în secolul al XVIII-lea"

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 30 martie 2015

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită să participaţi sâmbătă, 4 aprilie, ora 12.00, la ultima vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia Modele de comportament în secolul al XVIII-lea, deschisă în corpul Ştirbei al MNAR. Prezentarea este susţinută de Mălina Conţu, curatorul expoziţiei şi specialist în cadrul Biroului de Artă Europeană şi Arte Decorative al MNAR. 

Participarea se face pe bază de programare la telefon la 021.314.81.19sau prin e-mail la programari@art.museum.ro.Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie, fără taxa de ghidaj obişnuită.

ExpoziţiaModele de comportament în secolul al XVIII-leacuprinde o sută cinzeci şi şapte de lucrări din patrimoniul Muzeului Naţional de Artă al României, expuse pentru prima dată şi valorificate dintr-o perspectivă interdisciplinară, definitorie pentruperioadaIluminismului.Majoritatea gravuri, lucrările sunt relevante pentru normele de conduită în spaţiul public şi domestic al secolului alXVIII-leaşi, într-o anumită măsură, pentru contextul educaţional actual.

Apariţia şi dezvoltarea spaţiului public înEpocaLuminilor a generat o preocupare crescândă a moraliştilor pentru modelele de comportament. Aceste idei au constituit după Revoluţia franceză din anul 1789 baza sistemului de educaţie francez, devenit un model pentru majoritatea programelor de învăţământ.

Înafaramesajuluieducaţional, adesea moralizator, lucrările prezentate în expunere se disting şi prin calitatea execuţiei, fiind reprezentative pentru epoca de înflorire a stampei, o perioadă de maximrafinament al tehnicii.Gravurile reflectă uninteres crescut pentru artăşi reproduc, în mare parte, picturi celebreale unormari artişti ai vremii, precum:Jean-Honoré Fragonard, François Boucher, Jean-BaptisteLe Prince, Jean-Baptiste Huet şi William Hogarth.

UN CEAS PENTRU ARTĂ (vizită cu ghidaj gratuit)

ExpoziţiaModele de comportament în secolul al XVIII-lea

Sâmbătă, 4 aprilie, ora 12.00

Bilet expoziţie:10 lei (preţ întreg)/pensionari:5 lei/elevi şi studenţi:2, 5 lei/preşcolarii au acces gratuit

Înscrieri:telefon 021.314.81.19 sau programari@art.museum.ro, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 – 16.30