TIFF, la majorat jpeg

TIFF, la majorat

Pentru cea de-a XVIII-a ediţie, Festivalul Internațional de Film Transilvania a pregătit evenimente pe alese: proiecţii în premieră sau deja premiante, competiţia locală, filmul accesibil pentru toţi, suprize muzicale şi... culinare. Toate acestea culminând cu petrecerea de majorat – Weekend la Castelul Bánffy.

Ediţia din acest an a TIFF stă sub egida Sezonului România-Franţa, aşa că o nouă categorie îşi face loc în program: Focus Franţa. Publicul se va bucura (şi) de noul val de producţii franceze, precum Une jeunesse dorée, o poveste ruptă din Parisul nocturn al anilor ’70, unde vedete precum Mick Jagger sau Andy Warhol petreceau până în zori în celebrul club Le Palace.

tifff jpg jpeg

În acest an, la TIFF, vin peste 200 de filme, multe dintre ele premiante ale marilor festivaluri internaţionale. Va rula, în premieră la noi, filmul The bra , o reintrepretare a Cenuşăresei – un mecanic de locomotivă pleacă în căutarea sufletului pereche după ce găseşte agăţat de tren un... sutien. Deliciul cinefililor este faptul că pelicula este fără dialoguri. Şi tot la TIFF va fi omagiat şi cineastul Bernardo Bertolucci, publicul având ocazia să urmărească pe marele ecran Il conformista, o dramă despre compromisul politic.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este în lumina reflectoarelor în perioada 31 mai-9 iunie, timp în care îşi aşteaptă publicul să experimenteze cinematografia la Uzina Filmelor de Amatori, să se bucure de Weekendul la Castel, dar şi de Caravana Culinară franco-română.

Citiţi programul complet pe tiff.ro