TIFF 2012 se mută la București jpeg

TIFF 2012 se mută la București

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 19 iunie 2012

.După zece zile intense în care Clujul a găzduit cea mai importantă sărbătoare cinematografică din România, a venit rândul bucureștenilor să se bucure de oferta celei de-a 11-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

În perioada 15-21 iunie, la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City, publicul este invitat să urmărească, în cadrul retrospectivei TIFF de la București, o selecție de titluri din cele mai apreciate secțiuni ale festivalului, precum Competiție, Shadows, Fără limită, Oameni și zei, Focus Danemarca, Focus China sau Ce se întâmplă, documentarule?.

End of the Night/ Sfârșitul nopții, al regizorului Daisuke Miyazaki este un film noir despre o Japonie care iese din tiparul clişeului european:civilizaţie, supratehnologizare, eficienţă.

Akira a crescut într-o familie de asasini plătiţi. Într-o zi, intră din greşeală într-un bordel dărăpănat. Iar prostituata pe care o întâlneşte arată exact ca fata frumoasă pe care nu a putut-o ucide cu un deceniu în urmă. De atunci, viaţa lui este dată peste cap.

Recompensat cu Premiul pentru cea mai bună imagine la TIFF 2012, Thursday Till Sunday/ De joi până duminică, regizat de Dominga Sotomayor Castillo, spune povestea unui cuplu care, deși aflat la sfârșitul relației, decide să plece de dragul copiilor într-o vacanță. Călătoria se transformă treptat într-un ultim rămas-bun iar peisajul solitar şi spaţiul închis al maşinii fac problemele cuplului să iasă la suprafaţă.

Prezentat în premieră internațională la ediția din acest an a festivalului, Zero Killed/ Nicio victimă, de Michal Kosakowski este un hibrid de documentar și ficțiune, rezultatul unui experiment început în 1996, când cineastul a provocat mai multe persoane să-și pună în scenă fanteziile despre ucidere – a lor sau a altcuiva-în scurtmetraje în care să joace ei înșiși. Zece ani mai târziu, aceiași oameni sunt chestionați despre senzațiile trăite atunci și despre subiecte ca războiul, tortura, terorismul, suicidul, violența domestică.

În lista de filme prezentate în cadrul TIFF București se mai regăsesc Aftershock/ După cutremur/ (r. Feng Xiaogang), cel mai mare succes de box office în China, în 2010, şi propunerea Chinei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin, The Other Chelsea:A Story from Donetsk/ Cealaltă

Chelsea:o poveste din Donetsk (r. Jakob Preuss) despre jocurile de putere din spatele afacerilor din fotbal, sau 900 Days/ 900 de zile (r. Jessica Gorter) cutremurătoarea reconstituire a asaltului Leningradului.

Programul complet al restrospectivei TIFF de la București este disponibil pe:www.grandcinemadigiplex.ro

Prețul unui bilet este de 15 lei. Pentru studenți și elevi, prețul unui bilet este de 10 lei.

Retrospectiva TIFF de la București este organizat de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc în colaborare cu Grand Cinema Digiplex.

Program