TÂRG TRADIȚIONAL DE MĂRȚIȘOR  jpeg

TÂRG TRADIȚIONAL DE MĂRȚIȘOR

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 7 februarie 2018

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează în perioada 26 februarie – 2 martie 2018 a doua ediție a TÂRGULUI TRADIȚIONAL DE MĂRȚISOR, în curtea palatului Reduta din Cluj-Napoca, Str. Memorandumului nr. 21.

Prima ediție a Târgului Tradițional de Mărțișor a fost un succes iar participanții, fie ei meșteșugari, artiști plastici, cumpărători sau vizitatori, ne-au încurajat și susținut pentru a face din acest târg o tradiție și un eveniment anual de referintă în viața culturală clujeană. Ne pregătim, așadar, pentru a doua ediție a târgului, care va reuni artizani, mesteșugari, creatori ai unor mărțișoare de calitate, lucrate manual cu multă atenție și dăruire.

Inclus de curând în patrimoniul cultural imaterial UNESCO, marțișorul este considerat a fi un vestitor al primăverii, un semn al dragostei, aprecierii sau prieteniei, o bucurie pentru cele (cei) ce primesc în dar acest mic talisman și, nu în ultimul rând, o sursă de inspirație pentru creatori și artiști plastici.

Pentru cei interesați să expună, înscrierile se pot face la adresa de email targuri.met@gmail.com. Organizatorul, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, va face o selecție a participanților în baza criteriilor de originalitate, creativitate, diversitate, respectarea tehnicilor tradiționale sau reinterpretarea modernă a acestora.

Informații suplimentare găsiți de site-ul muzeului: www.muzeul-etnografic.ro și pe pagina de facebook a evenimentului, Tărg de Mărțișor.

Vă așteptăm!