Târg de Florii de la Muzeul Ţăranului Român jpeg

Târg de Florii de la Muzeul Ţăranului Român

Bucureştenii sunt aşteptaţi între 6 şi 8 aprilie la Târgul de Florii de la Muzeul Ţăranului Român, la care vor lua parte, ca în fiecare an, meşteri din toată.

Astfel, olari, fierari, cioplitori, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari, dar şi ţesătoare, împletitoare şi încondeietoar vor aduce la Târgul de Florii de la Muzeul Ţăranului Român ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe şi mobilier pictat.

De asemenea, vizitatorii vor mai putea cumpăra de la târg şi suc de mere, cofeturi din Teleorman, turtă dulce de Harghita, kürtös kalács, halviţă, miere de albine, ierburi de leac, palincă şi vin, iar la Clubul Ţăranului vor fi servite mâncăruri de post.

Programul târgului include demonstraţii de încondeiat ouă, un atelier de legătorie cu Răzvan Supuran şi unul de design pentru copii de 5-10 ani, realizat de Institutul Ikedoo. Pe tot parcursul târgului, meşteri instrumentişti vor oferi microrecitaluri la nai, fluier, ocarină, cimpoi şi caval.

Sâmbătă de la ora 12.00 este programat la CLubul Ţăranului un spectacol de teatru de animaţie pentru copii. Este vorba despre piesa Păţanile lui Păcală, care va fi prezentată de Trupa de teatru Tropăiele a muzeului.

Târgul va fi deschis între orele 10.00 şi 18.00. Preţul unui bilet întreg va fi de 6 lei, iar unuia cu reducere, de 3 lei, pentru elevi, studenţi şi pensionari.