Tabloul «Modern Rome Campo Vaccino», licitat la un preţ record jpeg

Tabloul «Modern Rome-Campo Vaccino», licitat la un preţ record

📁 Biografii
Autor: Redacția
🗓️ 8 iulie 2010

Tabloul "Modern Rome-Campo Vaccino" de Joseph Mallord William Turner (1775-1851) a fost achiziţionat, miercuri, la Londra, de muzeul Getty din Los Angeles, pentru suma de 35, 7 milioane de euro, un record pentru lucrările acestui pictor britanic, a anunţat casa de licitaţii Sotheby's, citată de AFP. 

Precedentul record pentru un tablou de Turner a fost stabilit în aprilie 2006, de o altă pictură din seria sa italiană, "Giudecca, La Donna della Salute and San Giorgio", realizată sub forma unei vederi de ansamblu asupra oraşului Veneţia, care a fost vândută la New York pentru suma de 28 de milioane de euro.

Realizată în 1839, "Modern Rome-Campo Vaccino" este o pictură în ulei cu dimensiunile de 90, 2 cm x 122 cm, reprezentând o vedere asupra oraşului Roma scăldat de razele soarelui de vară. Acest tablou, ultimul pictat de Turner în timpul sejurului său la Roma, a apărut o singură dată pe piaţă de când a fost realizat.

Aflat într-o stare de conservare excepţională, tabloul a fost scos la licitaţie de către moştenitorii unei familii aristocrate scoţiene, care îl achiziţionase în 1878.

Tabloul a fost scos la vânzare în cadrul unei colecţii aparţinând marilor maeştri britanici, care s-a vândut pentru suma totală de 64, 3 milioane de euro.

Printre celelalte puncte de atracţie ale licitaţiei s-au aflat picturi realizate de maeştri flamanzi Pieter Bruegel cel Tânăr, Pieter Bruegel cel Bătrân, Bernard van Orley, Jan Lievens şi Isack von Ostade.