Serialul "Familia Borgia", cu Jeremy Irons, rulează din 24 iunie jpeg

Serialul "Familia Borgia", cu Jeremy Irons, rulează din 24 iunie

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 14 iunie 2011

Serialul "Familia Borgia", care spune povestea uneia dintre cele mai controversate familii din istorie, cu Jeremy Irons în rolul principal, va avea premiera pe 24 iunie, de la 20.00, la HBO România, şi va fi difuzat în fiecare vineri de la aceeaşi oră.

"Familia Borgia" spune povestea uneia dintre cele mai fascinante familii din istorie. Serialul începe în momentul în care Rodrigo Borgia (laureatul premiului Oscar Jeremy Irons) devine papa Alexandru al VI-lea. Împreună cu cei doi fii ai săi, Cesare şi Juan, şi cu frumoasa lui fiică Lucrezia, vor deveni cea mai puternică şi influentă familie din Italia renascentistă. Crud şi decadent, Rodrigo Borgia a intimidat şi a ucis din dorinţa de a deveni papă. După ce a preluat controlul asupra Vaticanului, regimul său corupt a implicat Biserica catolică din secolul XV şi întreaga Europă în scandal.

Acţiunea se desfăşoară într-una dintre cele mai semnificative perioade istorice:Renaşterea şi descoperirea Lumii Noi. Contemporani cu Da Vinci, Michelangelo şi familia de Medici, legendarii Borgia au avut o reputaţie foarte proastă şi au fost percepuţi drept eretici, de-a lungul vieţii lor comiţând toate păcatele posibile.

"Familia Borgia" este un nou serial marca Showtime, fiind este creat, produs şi scris de regizorul laureat al premiului Oscar Neil Jordan ("The Crying Game"), care a şi regizat primele două episoade.

Distribuţia serialului îi reuneşte pe Jeremy Irons, în rolul lui Rodrigo Borgia, François Arnaud, în rolul lui Cesare Borgia, fiul lui Rodrigo Borgia, silit să devină preot împotriva dorinţei sale, ce ajunge să comită cele mai teribile crime pentru a asigura succesul familiei, şi Holliday Grainger, în rolul Lucreziei Borgia, fiica lui Rodrigo Borgia.

Jeremy Irons, în vârstă de 62 de ani, este un actor britanic de teatru, film şi televiziune. El şi-a început cariera în 1969 jucând într-o piesă de teatru şi a debutat pe Broadway în 1984, în piesa "The Real Thing", care i-a adus un premiu Tony. Primul său rol major din cinematografie a fost cel din drama romantică "Logodnica locotenentul francez" (1981), care i-a adus prima nominalizare la premiile BAFTA. După o serie de apariţii convingătoare în lungmetrajele Moonlighting (1982), "Trădare/ Betrayal" (1983) şi "Misiunea/ The Mission" (1986), actorul britanic a devenit celebru pe plan internaţional odată cu rolul din thrillerul psihologic "Inseparabilii/ Dead Ringers" (1988), regizat de David Cronenberg. În 1990, Jeremy Irons a făcut din nou un rol mare, jucând în "Misterul familiei Von Bullow/ Reversal of Fortune", prestaţia sa fiind recompensată cu o serie de premii importante, inclusiv un Oscar. Printre celelalte filme importante în care a jucat se numără "Casa Spiritelor" (1993), "Regele Leu" (1994), "Greu de ucis 3" (1995), Lolita (1997), "Neguţătorul din Veneţia" (2004), Julia (2004) şi Appaloosa (2008).

Jeremy Irons joacă ocazional şi în producţii de televiziune, el câştigând Globul de Aur pentru rolul din serialul "Întoarcere la Brideshead" (1981). În 2006, Jeremy Irons a jucat alături de Helen Mirren în miniseria produsă şi difuzată de HBO "Elizabeth I", pentru care a fost recompensat cu al doilea Glob de Aur şi un premiu Emmy. Actorul britanic a putut fi admirat şi în serialul de televiziune "Georgia O'Keeffe", lansat în 2009.

HBO (Home Box Office) s-a lansat în Europa Centrală în 1991, fiind disponibil în România din 1998. HBO CE, subsidiară a Home Box Office Inc., difuzează programe de televiziune premium şi în grilele de bază în 14 ţări din regiune:Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, România, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia, Croaţia, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia şi Bosnia. Home Box Office Inc. este deţinut de compania Time Warner.