Seara japoneză dedicată romanului „Mătase” de Alessandro Baricco jpeg

Seara japoneză dedicată romanului „Mătase” de Alessandro Baricco

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 10 martie 2015

Miercuri, 11 martie, ora 19, Libraria Humanitas de la Cismigiu organizeaza o seara japoneza dedicata romanului Matase de Alessandro Baricco, recent aparut in colectia „Raftul Denisei“ la Editura Humanitas Fiction.

Vor participa criticii literari Elisabeta Lasconi si Adina Dinitoiu, istoricul Mirela Murgescu si domnul Yasuyuki Tagaki, presedintele Asociatiei Culturale „Tomodachi“. Moderatorul intalnirii este Serban Georgescu, coordonatorul Centrului de Studii Romano-Japoneze „Angela Hondru“ din cadrul Universitatii Romano-Americane. In a doua partea a evenimentului, plecand de la o prelegere despre rolul matasii in vestimentatia traditionala japoneza, publicul va asista la o prezentare de chimonouri.

Matase de Alessandro Baricco, o carte-cult in peste 40 de tari

La 1861, o epidemie care ucide viermii de matase ameninta sa aduca ruina in infloritorul orasel francez Lavilledieu, unde sapte filaturi produc pretioasele fire din care se tese senzualul si inefabilul material. Singura solutie este o calatorie pana in indepartata Japonie, unde crescatoriile nu au fost afectate. Strainilor nu le este insa ingaduit sa intre in tara Soarelui-Rasare, iar periculoasa misiune ii este incredintata tanarului Hervé Joncour, care si-a abandonat cariera militara in favoarea matasii. Traversand toata Europa si Asia, el ajunge „la capatul lumii“, iar acolo, pe domeniul seniorului Hara Kei, are loc intalnirea care ii va schimba viata.

Penduland intre cele doua lumi si intre doua femei – sotia din Franta si iubita intangibila din Japonia, amandoua in asteptare –, Hervé Joncour strabate continente si cartografiaza teritoriile pline de neprevazut ale iubirii.