Sculptura obscenă din faţa bursei din Milano va fi păstrată? jpeg

Sculptura obscenă din faţa bursei din Milano va fi păstrată?

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 7 octombrie 2010

Autoritatile locale din metropola italiana Milano au decis ca o sculptura ce reprezinta o mana care arata degetul mijlociu sa ramana temporar expusa in fata bursei din Milano.

Opera ii apartine controversatului artist italian Maurizio Cattelan si a devenit instantaneu una dintre cele mai controversate opere de arta din Italia, conform BBC.

Aparatorii ei o apreciaza fie pentru ca o considera frumoasa si impresionanta, fie pentru ca pare sa transmita un mesaj de protest la adresa capitalismului. Contestatarii sai sunt insa indignati din cauza mesajului obscen pe care pare sa-l transmita si vor sa fie mutata din celebra Piazza d' Affari.

Cattelan s-a aparat insa si a declarat ca sculptura intitulata L.O.V.E. nu se vrea a fi un protest social si nici ceva ce sugereaza vulgaritate. "E despre imaginatie si dragoste", a declarat sculptorul. Opera cunoscuta sub denumirea de "degetul mijlociu" nu va ramane insa pentru mult timp acolo, ci va fi mutata intr-un muzeu de arta moderna incepand cu 24 octombrie.

Controverse

Maurizio Cattelan a devenit celebru in lumea intreaga prin operele sale controversate, dar considerate de unii ca fiind pline de umor. Cea mai cunoscuta e cea in care il prezinta pe fostul papa Ioan Paul al II-lea lovit de un meteorit, vanduta pentru 3 milioane de dolari. Alte sculpturi celebre sunt cele care infatiseaza un elefant in uniforma organizatiei rasiste KU Klux Klan sau pe Adolf Hitler rugandu-se.