Sărbătoarea Zilelor Bucureştiului facilitează accesul gratuit la MNIR jpeg

Sărbătoarea Zilelor Bucureştiului facilitează accesul gratuit la MNIR

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 16 septembrie 2011

Cu ocazia Zilelor Bucureştiului, accesul în expoziţiile Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR) va fi gratuit sâmbătă, orarul de vizitare fiind cuprins între orele 12, 00-20, 00, informează Biroul de presă al MNIR.

Publicul este aşteptat în expoziţiile permanente "Tezaur Istoric", "Lapidarium - Copia Columnei lui Traian" şi în expoziţiile temporare "Muzeele din România între clasic şi modern. Proiecte muzeale (1990-2010)" precum şi micro-expoziţia din seria Exponatul lunii-"Remember Enescu"-Organizată în jurul unui instrument muzical ce a aparţinut maestrului, respectiv o vioară (fără arcuş) realizată la Lille în 1924 de lutierul Pierre Hel.

Micro-expoziţia "Remember Enescu" marchează împlinirea a 130 de ani de la naşterea compozitorului şi dirijorului român George Enescu (1881-1955) şi prezintă piese din patrimoniul MNIR care ilustrează activitatea acestuia (o baghetă de dirijor având pe manşonul de argint monograma lui George Enescu precum şi fotografii sau programe de concert), mai precizează Biroul de presă al MNIR.