Săptămâna filmului rus în România jpeg

Săptămâna filmului rus în România

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 25 octombrie 2016

În perioada 26-30 octombrie, la Muzeul Ţăranului Român, are loc evenimentul "Săptămâna filmului rus". În sala Horia Bernea vor fi proiectate numeroase filme din şi despre Rusia. Intrarea este liberă.

Programul evenimentului cuprinde filmele:

FANTOMA, 2015, Regizor-Aleksnadr Voitinski

Un talentat constructor de aeronave intenționează să arate potențialul unui avion inovativ la viitorul aeroshow și să încheie un contract profitabil. Brusc, acesta este zdrobit într-un accident de mașină și devine o fantomă pe care o vede numai un școlar oarecare.

CAMPIONII:MAI REPEDE. MAI SUS. MAI PUTERNIC., 2016, Regizor-Artiom Aksenenko

Filmul se bazează pe fapte reale din viața unor sportivi ruși celebri:luptătorul Aleksandr Karelin, gimnasta Svetlana Horkina și înotătorul Aleksandr Popov. Aceasta este o poveste despre cum au ajuns ei la medaliile de aur la Jocurile Olimpice.

BĂTĂLIA PENTRU SEVASTOPOL, 2015, Regizor-Serghei Mokrițki

Filmul se bazează pe povestea reală a legendarei femei-lunetiste, Liudmila Pavlicenko. Aceasta a fost prietenă cu Eleonora Roosevelt. Discursul ei de la conferința din Statele Unite a schimbat cursul celui de-Al Doilea Război Mondial.

BATALION, 2014, Regizor-Dimitri Meshiev

Filmul se bazează pe evenimente reale. Revoluția din anul 1917 a schimbat viața Rusiei și cursul Primului Război Mondial. Soldații au refuzat să se supună ofițerilor și să își apere patria. Pentru ridicarea moralului, a fost creat ”batalionul morții”, format din femei.

NORDICUL, 2015, Regizor-Aliona Zvanțova

Eroul filmului plănuiește să plece în Norvegia cu logodnica sa. Neașteptat, el vine la conducerea unei agenții de curățare. Temându-se că logodnica va afla despre exploatarea femeilor, eroul trebuie să se eschiveze și să își ascundă angajații.

EROUL, 2016, Regizor-Yuri Vasiliev

Începutul secolului XX. O tânără prințesă și un locotenet se cunosc în circumstanțe neobișnuite. Simpatia reciprocă se transformă într-un sentiment real, însă Primul Război Mondial îi separă pe îndrăgostiți.

DESPRE DRAGOSTE, 2015, Regizor-Anna Melikian

Eroii filmului se află în diferite situații din viața reală, se confruntă cu o manifestare puternică a sentimentelor, depășesc obstacolele din calea lor, încercând să răspundă la întrebarea:Ce este dragostea?