Salonul internaţional de artă naivă şi outsider art jpeg

Salonul internaţional de artă naivă şi outsider art

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 7 august 2012

Muzeul Ţăranului Român şi Fundaţia Outsider Art – România, APACOP-Asociatia pentru Promovarea Artei Contemporane Populare-Franta vă invită joi, 9 august 2012, ora 18.00 la vernisajul Salonului internaţionale de artă naivă şi outsider art.

Expoziţia face parte dintr-un proiect de anvergură internaţională, aflat la a II-a ediţie în România, care prezintă lumea artei brute sau singulare sau naive sau populare sau neuve invention sau doar mai altfel. Lume vastă și interesantă, în arta brută găsim tot ce nu vor să accepte curentele acceptate ale artei, găsim artiști fără studii riguroase de artă, găsim arta populară cu trăsături naive, dar și creația celor pentru care arta e terapie, a creatorilor din impuls, a celor capabili de revelații sau doar ușor de încadrat în acțiuni programatice.

Alături de curatorul expoziţiei si totodată fondatorul Fundaţiei Outsider Art Ro, Laurenţiu Dimişcă, va vorbi despre arta brută criticul de artă Marius Tiţa si Jeanine Rivais, care detine si o colectie privata de arta bruta.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 9 – 26 august 2012 în sala Oaspeţi.