S a descoperit singurul portret al fratelui lui Van Gogh jpeg

S-a descoperit singurul portret al fratelui lui Van Gogh

📁 Biografii
Autor: Redacția
🗓️ 22 iunie 2011

"Lumea mereu s-a întrebat de ce nu există portrete cu Theo, ştiind că cei doi au fost atât de apropiaţi", a declarat purtătoarea de cuvânt muzeului Van Gogh, Linda Snoek.

Unul din autoportretele lui Van Gogh ar putea fi, de fapt, un portret al fratelui său, Theo, au declarat experţii Muzeului Van Gogh din Amsterdam, potrivit Huffington Post. Dacă informaţia va fi confirmată, acesta ar fi singurul tablou al artistului cu fratele său, care l-a ajutat toată viaţa, fiind, de altfel şi cel mai apropiat confident al acestuia.

"Lumea mereu s-a întrebat de ce nu există portrete cu Theo, ştiind că cei doi au fost atât de apropiaţi", a declarat purtătoarea de cuvânt a muzeului, Linda Snoek.

Tabloul a fost realizat în 1887, când cei doi locuiau la Paris, o perioadă mai puţin cunoscută din viaţa pictorului, ţinând cont că majoritatea informaţiilor din biografia lui provin din scrisorile către fratele său. Lucrarea era deţinută de mai mult timp de muzeu, dar a fost expusă recent, ca parte a unei expoziţii din perioada Antwerp şi Paris, 1885-1888.

Cei doi fraţi semănau fizic, dar experţii reuşit să găsească diferenţele dintre cei doi.

Cercetătorul Louis van Tilborgh a comparat 2 picturi din 1887, cu doi bărbaţi asemănători, în costume. "Sunt două portrete mici, în detaliu, pe care, dacă le vezi, nu poţi să nu te gândeşti: aparţin unul celuilalt", a declarat acesta.

Theo, însă, avea urechile mai rotunde decât Vincent. Celelalte picturi îl arată pe artist cu urechile lungi şi ascuţite (înainte ca acesta să îşi taie o ureche, în 1888).

De asemenea, Theo are un barbişon gălbui şi faţa rasă, în timp ce Vincent are părul mai roşu şi perciuni mari.

Theo van Gogh a murit la şase luni după ce fratele său s-a împuşcat, la 36 de ani, în iulie 1890.