Roşia Montană e în sărbătoare jpeg

Roşia Montană e în sărbătoare

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Radu Alexandra
🗓️ 9 august 2011

Timp de trei zile, toată lumea poate pătrunde în tainele istoriei de 2.000 de ani a Roşiei Montane şi poate cunoaşte atât oamenii locului cât şi poveştile acestora. Astfel, între 12 şi 14 august are loc cel mai mare festival din România, acesta fiind organizat în exclusivitate pe baza de voluntariat, FanFest  ediţia a VI-a.

Participarea la acest festival cultural, FanFest 2011, reprezintă şi o modalitate de a protesta împotriva proiectului de distrugere iremediabilă a localităţii. Alternativa propusă constă în valorificarea resurselor inepuizabile ale zonei – de la peisajele montane la galeriile antice romane, medievale şi moderne, arhitectura tradiţională, poveştile şi legendele locului.

Toţi cei prezenţi vor putea să participe la numeroasele evenimente organizate cu această ocazie:concerte în aer liber, spectacole de teatru, proiecţii speciale de film, conferinţe, tururi ghidate prin localitate şi împrejurimi, târguri de produse tradiţionale culinare.

De asemenea, patrimoniul cultural şi modul în care acesta poate fi valorificat economic în beneficiul comunităţii va face obiectul unor prezentări şi dezbateri. Jurnalistul Mihai Gotiu va face o analiză a modului în care cazul Roşia Montana a fost prezentat în mass-media naţională şi internaţională. Grupul pentru Acţiune Socială şi membri ai Campaniei Salvaţi Roşia Montana vor prezenta moduri concrete în care fiecare cetăţean se poate implica activ în luarea deciziilor.