România plurală, la Vrasovia jpeg

România plurală, la Vrasovia

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 8 noiembrie 2011

Institutul Cultural Român de la Varşovia organizează în anul 2011 programul România plurală, care îşi propune să pună în valoare diversitatea etnoculturală a României, privită ca sursă de creativitate, dar şi experienţa gestionării acestei pluralităţi etnice, lingvistice, confesionale.

Evenimentele care fac parte din acest program constituie, de fapt, dezbateri cuplate cu concerte, proiecţii de filme documentare, expoziţii, întâlniri cu membrii marcanţi ai diverselor minorităţi sau cu etnografi şi antropologi. Totodată, în cadrul aceluiaşi program România plurală, s-a desfăşurat şicampania de diplomaţie publică „România multietnică”, sub forma unei expoziţii în aer liber, itinerantă, prezentatădeja la Cracovia, Poznań şi Varşovia.

Următorul eveniment din cadrul acestui program, dedicat minorităţii germane din România, va fi organizat de ICR-Varşovia în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac, Institutul Goethe şi Editura Czarne, în data de 9 noiembrie 2011, la ora 18.00, la Varşovia, la sediul Forumului Cultural Austriac. Invitatul acestui eveniment va fi scriitorul Eginald Schlattner, care va prezenta minoritatea germană din România şi va purta o discuţie cu publicul polonez. Discuţia va fi urmată de proiecţia filmului Cocoşul decapitat, în regia lui Radu Gabrea, şi de un montaj fotografic realizat de Lucian Muntean, având ca temă întâlnirile saşilor de la Biertan şi Viscri.