Romania International Film Festival vă aşteaptă săptămâna aceasta jpeg

Romania International Film Festival vă aşteaptă săptămâna aceasta

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 3 octombrie 2011

În perioada 1-9 octombrie peste 40 de filme ce vor rula în sălile Corso şi Eforie din București în cadrul Romania International Film Festival (RO-IFF). Costul biletelor este de doar 1 leu.

Romania International Film Festival este împărţit în şase secţiuni:două în competiţie – CineBlackSea şi Woman in Cinema, cu filme, scurtmetraje şi documentare – şi alte patru ce prezintă filme care nu intră în concurs – Underground, dedicată celor care sunt fani ai filmelor care provoacă şi depăşesc graniţele clasicului în cinematografie, Focus:Brasil, Panorama, cu “filmele momentului”, şi 2×3, secţiunea în care organizatorii propun o întâlnire cinematografică între un regizor şi o regizoare, fiecare cu câte trei pelicule prezentate în festival. În acest an, faţă în faţă vor fi Julie Taymour, cu “Frida”, “Across the Universe”, “The Tempest”, şi Nae Caranfil, cu “Dolce far niente”, “Filantropica” şi “Restul e tăcere”.

“RO-IFF este singurul festival ce se concentrează pe producțiile de film din regiunea Mării Negre, precum şi singurul ce acordă un interes special femeilor regizor. Dar cel mai important lucru legat de RO-IFF este însăşi existenţa sa, în ciuda sumei derizorii, din ce în ce mai redusă, pe care CA al Centrului Național al Cinematografiei o aprobă pentru realizarea sa şi, astfel, pentru promovarea culturii cinematografice dar şi a imaginii României în lume. Din acelaşi motiv, iubitorii de film nu mai pot avea acces liber la Festival, aşa cum a fost la ediţiile anterioare, şi nici nu mai putem prezenta la fel de multe filme.

Chiar şi în aceste condiţii, RO-IFF se bucură de recunoa ştere internațională, iar asta ne-a ajutat ca, şi, în acest an, să ne bucurăm de prezenţe notabile ale cinematografiei mondiale, filme şi regizori premiaţi cu Oscar. Anul acesta, vom încerca să facem un festival mai vizibil, mai viu, chiar dacă, din motive financiare, va fi unul mai restrâns.”