Rolul ADN ului in identificarea victimelor regimurilor totalitare După 60 de ani jpeg

Rolul ADN-ului in identificarea victimelor regimurilor totalitare După 60 de ani

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel" (INSHR-EW), vă invită la dezbaterea Rolul ADN-ului in identificarea victimelor regimurilor totalitare. Manifestarea este organizată cu sprijiul National Geographic România. La eveniment vor participa dr. Alexandru Florian, dr. Andrei Muraru, conf. univ. dr. Dan Voinea, dr. Marius Oprea, Elisabeth Ungureanu, dr. Ligia Bărbării, dr. Cristian Bogdan Iancu, alături de experți criminaliști.

În cadrul dezbaterii, conferențiarii vor descrie și analiza cazurile de investigații arheologice în care s-a folosit analiza ADN, precum și posibile utilizări ale tehnicilor de identificare pe baza analizei comparative a acidului dezoxiribonucleic în identificarea victimelor descoperite în urma proiectelor de arheologie forensică derulate de IICCMER și INSHR-EW.

Evenimentul va avea loc miercuri, 8 mai 2013, ora 11.00 la sediul Bibliotecii Naționale a României (Bd. Unirii, nr. 22). Intrarea este liberă!

Eveniment recomandat de Radio Guerrilla.