Regele George și Regina Maria: Salvatorii monarhiei –   Începuturile Casei de Windsor jpeg

Regele George și Regina Maria: Salvatorii monarhiei – Începuturile Casei de Windsor

📁 Recomandări de film
🗓️ 28 ianuarie 2014

BBC Knowledge va difuza, începând de miercuri, 29 ianuarie, de la ora 23:00, seria documentarăRegele George și Regina Maria:Salvatorii monarhieicare analizează impactul istoric al acestui cuplu regal remarcabil, dar și modul în care influența lor persistă până astăzi.

Primul episod îl prezintă pe Regele George al V-lea, un conservator născut si crescut în perioada victoriană. Cu toate acestea, în fața numeroaselor schimbări de după Primul Război Mondial, el a rămas în istorie ca fiind un spirit inovator. El a creat Casa de Windsor, a îmbrățisat reforma democratică și a reinventat multe din tradițiile regale cunoscute în prezent.

Cel de-al doilea episod este centrat in jurul Reginei Maria. Aceasta își asculta sotul în toate privințele, chiar și când era vorba de lungimea rochiilor, punând întotdeauna obediența și datoria pe primul plan. Mai mult, în perioada în care criza abdicării amenința Casa Regală, Regina Maria a reprezentat un punct de sprijin puternic către care națiunea s-a îndreptat ca simbol al stabilității și continuității.

Așadar, documentarul difuzat de BBC Knowledge reprezintă un portret al bunicilor reginei Elisabeta a II-a, Regele George și Regina Maria, care au salvat monarhia britanică de la un potențial dezastru.