„Puiu Manu  Povestea unui maestru al benzii desenate istorice”   expoziție la Muzeul Județean de Istorie Brașov jpeg

„Puiu Manu. Povestea unui maestru al benzii desenate istorice” - expoziție la Muzeul Județean de Istorie Brașov

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 5 octombrie 2019

Expoziția „Puiu Manu. Povestea unui maestru al benzii desenate istorice” a fost deschisă în cadrul Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brașov 2019, desfășurat între 3 și 6 octombrie, la Muzeul Județean de Istorie Brașov, și este o premieră în seria expozițiilor muzeale cu tematică BD din România.

Organizată ca o reconstituire a atelierului maestrului Puiu Manu, în cadrul expoziției a fost adusă și planșeta de lucru care i-a fost dăruită la începutul carierei de către mama sa, în anii `50, și pe care a lucrat până acum doi ani, când a primit de la fiica sa o nouă planșetă de lucru.

expo2 jpg jpeg

Expoziția documente inedite din colecția personală, cărți de bandă desenată care l-au inspirat, lucrări originale de-ale sale din întreaga creație, scenarii, schițe, cât și efecte personale precum pensule și trofee.

expo3 jpg jpeg

Maestrul Puiu Manu este încă activ profesional la vârsta de 91 de ani și este cel mai longeviv desenator, depășind 60 de ani de activitate în banda desenată românească. Expoziția Rămâne deschisă până în ianuarie 2020.

expo4 jpg jpeg

Foto: Facebook / Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov