Proiecție „The Hunt for Transylvanian Gold” | MNIR 45 jpeg

Proiecție „The Hunt for Transylvanian Gold” | MNIR 45

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 10 mai 2017

În urma succesului pe care l-a avut premiera din luna ianuarie, Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) și Kogainon Films au plăcerea de a organiza o nouă proiecție a filmului „The Hunt for Transylvanian Gold”, un documentar ce spune povestea furtului brățărilor de aur dacice, vechi de aproape 2000 de ani.

Proiecția este parte a evenimentului aniversar „Zilele MNIR - 45 de la inaugurare” și va avea loc joi, 11 mai 2017, ora 16:30, la sediul MNIR. Accesul se va face prin intrarea B a muzeului, situată în Strada Poștei (corp Stavropoleos, etaj II, sala Mihai Viteazul). Intrarea este liberă, prin confirmarea participării la adresa de e-mail: inscrierimnir@gmail.com, în limita a 100 de locuri disponibile. 

Documentarul pune accentul pe investigația care a durat mai bine de 10 ani și s-a desfășurat pe două continente: Europa și America de Nord. Investigația a fost coordonată de Procurorul General al României, dr. Augustin Lazăr, pe atunci Procuror General la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, și a scos la iveală faptul că în zona Sarmizegetusei au fost descoperite de către căutătorii de comori 24 de brățări de aur dacice.  

mnir jpg jpeg

Filmul are o durată de 50 de minute și oferă informații inedite despre rețelele care se ocupă cu traficul de artefacte pe piața neagră internațională, despre vânătorii de comori, experții în antichități, suspecții arestați și cele 13 brățări recuperate. Documentarul este o producție Kogainon Films (Boston), iar echipa filmului a avut atât membri români, cât și americani.  

Proiecția va avea loc în prezența domnilor: dr. Augustin Lazăr, Procurorul General al României, Andrei Teodorescu, regizorul documentarului, și dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu - managerul Muzeului Național de Istorie a României.