Profesioniștii României susțin dezvoltarea tinerilor jpeg

Profesioniștii României susțin dezvoltarea tinerilor

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 6 martie 2014

Începând de luni, 10 martie 2014, liceenii din București sunt așteptați să ia parte GRATUIT la Conferințele practice BookLand Evolution, un proiect cultural inovator care încurajează performanța și promovează adevăratele valori în rândul tinerilor.

Conferințele se vor desfășura de luni până vineri (10-14 martie), în intervalul orar 18:00-21:00, la Biblioteca Națională din Bucureștiși vor aduce pe scenă, în fiecare seară, câte trei profesioniști consacrați:Cristian China Birta (alias Chinezu), Simona Catrina, Mihaela Tatu(Luni), Andreea Raicu, Vasile Calofir, Cristina Cioran(Marți), Dana Savuică, Marius Ghenea, Roxana Ciuhulescu(Miercuri), Andreea Marin, Ovidiu Tender, Rucsandra Hurezeanu, (Joi), Cristi Martin, Berti Barbera, Andi Vasluianu(Vineri).

“Mă simt ridicol de tânără. Știu, toate băbuțele se mint frumos, își spun că anii din arhivele statului nu contează. Când aveam vârsta liceenilor de azi, o femeie de 30 de ani mi se părea cu un picior în groapă. Dar viața are un repertoriu incendiary. Și existența noastră poate fi sarcastică. Iar asta e ceva bun sau ceva rău, depinde cum abordăm propriile visuri, vicii și virtuți. Nu sunt un om bogat, dar sunt un om fericit. Înainte de a mă invidia, aflați că am plătit foarte scump iluziile de astăzi. Vă avertizez, sunt terifiant de sinceră. Vă aștept cu drag, ca să recunosc public tot ceea ce prietenii, părinții sau rudele voastre amână să recunoască”, declară Simona Catrina.

“Copiii, liceenii de azi au marea șansă de a găsi totul pe tavă, trebuie doar să aleagă corect și ei știu să aleagă pentru că este cea mai tare generație de multe altele încoace! Important în viață este să nu te lași, să nu cazi in capcana nesiguranței și să nu uiți că nu te-ai născut degeaba și nu vei face umbră pământului degeaba! Ești și vei fi special. Asta ține doar de ține! Trăiesc o iubire mare, profundă și cu final fericit! Este vorba de iubirea față de lectură! Este sinceră, adevărată, înveți multe, te bucuri, te emoționezi, plângi, suferi, îți folosești imaginația, te culci zâmbind. Această dragoste se numește:Lectură! Învăț în fiecare zi și îmi place! E o vorba care spune multe:dacă nu știi, taci! Iar eu nu vreau să tac, vreau să știu!”-Cristina Cioran.

“Pentru tinerii de azi, exemplul părinților nu reprezintă decât una dintre multiplele opțiuni posibile, având în vedere noile industrii care se dezvoltă și profesiile noi care sunt accesibile lor, cu precădere. Deschiderea spre mediul internațional de afaceri și spre piață globalizată a muncii creează noi oportunități pentru ca ei să-și urmeze visele și să facă, din pasiunile lor, cariere de succes. Nu este niciodată prea târziu sau prea devreme să-ți împlinești vocația, iar curajul în a lua deciziile corecte în viață pornește dintr-o bună și solidă pregătire academică, experiențe de muncă de la vârste cât mai tinere, o atitudine pozitivă și plină de încredere față de încercările vieții. Uneori, dificultățile pe care trebuie să le depășim sunt doar niște ocazii nesperate pentru a ne cunoaște cu adevărat propriul nostru potențial uman și profesional. El poate face o mare diferență în competiția acerbă în care ne aflăm cu toții astăzi”, a spus Rucsandra Hurezeanu.

Dincolo de inspirația profesională pe care Conferințele practice BookLand Evolutioncaută să le-o ofere tinerilor, aceștia vor avea oportunitatea de a se implica în cauzele în care cred. Astfel, ziua de sâmbătă va fi dedicată unei acțiuni de voluntariat, în cadrul căreia liceenii vor “instala” cărți gratuite în spațiile protejate din zona Piața Unirii.

Conferințele practice BookLand Evolutionse vor desfășura în alte 22 orașe din țară, următorul oraș din itinerariu fiind Ploiești. Pe durata celor 120 zile (10 martie-15 iunie &22 septembrie-14 decembrie), peste 500.000 de tineri vor putea să își descopere vocația, să găsească soluții pentru viitorul profesional și să își lărgească orizontul mulțumită experiențelor și ideilor împărtășite de cele 360 de personalităţi marcante, care s-au alăturat BookLand Evolution.

BookLand Evolutionle pregătește liceenilor încă o surpriză:este vorba de platforma online www.inPractica.ro, prin care vor avea acces la programe de practică, internship, traineeship și part-time jobs în companii sau organizații din România. 

Mai multe detalii pe http://book-land.ro/conferinte.