Prinţesa Bibescu şi apusul Europei jpeg

Prinţesa Bibescu şi apusul Europei

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 19 iunie 2018

Volumul editat de Alina Pavelescu dezvăluie aspecte mai puțin cunoscute din viața Marthei Bibescu, un personaj aparte în istoria românească. Supranumită „Principesa Europei”, Martha a fost pe tot parcursul vieții în mijlocul unei vaste rețele de relații cu marile personalități culturale și politice ale vremii sale.

„Regi, regine, președinți și miniștri, diplomați și scriitori, dictatori, agenți secreți și informatori contribuie astfel, prin simpla intersectare a biografiilor sau prin intermediul corespondenței lor cu Martha Bibescu, la realizarea unui tablou dens și plin de nuanțe al celei mai mari sfâșieri din istoria europeană a secolului tocmai încheiat. O lume care își înfruntă propria extincție, un sistem de valori – cel democratic – amenințat cu dislocarea definitivă, o încleștare între Bine și Rău, în care cele două noțiuni se întrepătrund până la a-și pierde contururile distincte, se înfățișează privirii celor de azi prin glasul uneori lucid, însă adeseori neputincios al contemporanilor evenimentelor”, scrie Alina Pavelescu.

„Prin intermediul unor documente inedite pană acum, cititorul acestei cărți va descoperi o personalitate fascinantă, de o complexitate cu totul excepțională: o intelectuală, o cerebrală dar, în același timp, o ființă de o sensibilitate rară, care iubea frumosul”, notează Mihai Brâncoveanu în prefața cărții.

martha bibescu 01 jpg jpeg

Martha Bibescu și vocile Europei

Volum editat de Alina Pavelescu

Editura: Corint; număr pagini: 272; preț: 34,90  lei