Primul Război Mondial al lui Churchill jpeg

Primul Război Mondial al lui Churchill

BBC Knowledgeva difuza miercuri, 20 august, de la ora 23:00, documentarul Primul Război Mondial al lui Churchill, analizând momentele de cumpănă ale carierei unuia dintre cei mai remarcabili eroi ai secolului XX – viitorul prim ministru al Marii Britanii, Winston Churchill.

DocumentarulPrimul Război Mondial al lui Churchilloferă o reevaluare fascinantă a experiențelor traumatizante ale lui Winston Churchill în Primul Război Mondial, precum și a contribuției acestuia în calitate de cel mai mare lider al Marii Britanii în vreme de război.

Marcat de eșecul Campaniei Gallipoli și cu o reputație politică pătată, Churchill avea foarte multe lucruri de demonstrat. Unul dintre foarte puținii lideri politici care nu au fost de acord cu nesfârșitul război de uzură din Flandra, considerat ca, , înghițind o întreagă generație pe sârmă ghimpată”, Churchill și-a propus să găsească o altă cale – ceea ce a condus la invenția tancului și la promovarea puterii aeriene.

image

Extraordinara corespondență a lui Churchill cu soția sa, Clementine, oferă o perspectivă intimă asupra vieții sale personale și a timpului său petrecut pe front, în timp ce mărturiile istoricilor și ale experților militari dezvăluie povestea declinului lui Churchill.

Documentarul urmărește drumul spre izbăvire al marelui lider, o combinație de intrigi politice, o poveste de dragoste pasională și aventuri militare, pentru a prezenta cum Winston Churchill al anilor ‘40 a fost modelat de experiența Primului Război Mondial.