Primul muzeu gay din SUA, inaugurat la San Francisco jpeg

Primul muzeu gay din SUA, inaugurat la San Francisco

📁 Istorie Urbană
Autor: Redacția
🗓️ 14 ianuarie 2011

Primul muzeu din Statele Unite ale Americii consacrat istoriei mişcării pentru drepturile homosexualilor a fost inaugurat joi, într-un cartier istoric din San Francisco, potrivit AFP.

Gay Lesbian Bisexual Transgender History Museum (GLBT) este cel de-al doilea muzeu de acest tip din lume, după o instituţie similară, inaugurată la Berlin în urmă cu mai multe decenii.

Muzeul a fost inaugurat joi, în cartierul Castro, unul dintre locurile preferate de comunitatea homosexualilor din San Francisco. Printre obiectele expuse se numără nişte ochelari roz, o pereche de blugi şi un fluier care i-au aparţinut lui Harvey Milk, primul consilier local al oraşului care şi-a făcut publică orientarea homosexuală.

Povestea lui Milk, asasinat în 1978, a fost relatată într-un film în care rolul consilierului local a fost interpretat de Sean Penn-"Milk - Preţul curajului" (2008) .

"Noi am făcut tot ceea ce era posibil pentru ca acest muzeu să fie bogat, variat şi să reprezinte comunitatea de gay, lesbiene, bisexuali şi transsexuali", a declarat unul dintre responsabilii muzeului, Paul Boneberg.

Mii de turişti vizitează în fiecare an cartierul Castro "în căutarea culturii homosexuale", a mai spus Boneberg, care a adăugat că în acest muzeu se găsesc documente ce reflectă mai mult de un secol din istoria homosexualităţii.