Conflicte dintre generaţii png

Premiera spectacolului „Romeo şi Julieta“, în regia lui Mihai Mălaimare, la Teatrul Masca

Sâmbătă, 8 martie, la Teatrul Masca, va avea loc premiera spectacolului „Romeo şi Julieta“, de William Shakespeare, în regia lui Mihai Mălaimare (63 de ani). ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Mihai Mălaimare, cu Masca, la Piteşti Din distribuţia spectacolului fac parte actori precum:Mihai Mălaimare (Lorenzo), Eugen Cristea (Lord Capulet), Robert Poiană (Romeo) şi Cristina Panait (Julieta).

Povestea celor două familii importante ale Veronei – Capulet şi Montague va fi spusă în stilul caracteristic Teatrului Masca:doar prin gesturi, fără cuvinte. „Nu cred că ar putea fi un moment mai bun decât acesta pentru a monta «Romeo şi Julieta». De ce? Pentru că iubirea în forma ei cea mai pură, mai dezinteresată, mai frumoasă, mai limpede este sortită morţii într-o lume grotesca, vulgară, primitivă, a intereselor meschine, a lipsei de valoare, a murdăriei fizice şi morale“, declară Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca.

Regizorul botoşănean mai adaugă:„Trăim într-o astfel de lume? Cu sigurantă. Am putea să o schimbăm? Firesc. Putem? Nu sunt foarte convins. Şi atunci? Măcar să vorbim despre lucrurile astea, atât cât mai putem, atât cât ni se mai permite, atât cât suntem înstare să o facem. Să vorbim, adică, despre frumuseţe şi iubire ca despre o speranţă care încă nu a murit“. Citeste mai mult: adev.ro/n20ypi