Povești adevărate, de văzut la cinema și online în luna noiembrie jpeg

Povești adevărate, de văzut la cinema și online în luna noiembrie

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 19 noiembrie 2021

Pasionații de biografiile celebrităților au motive de mers la cinema luna aceasta. Viețile lui Maurizio Gucci, Venus și Serena Williams sunt cuprinse în două producții inedite.

Gucci 1 jpg jpeg

Istoria casei Gucci

LA CINEMA | DIN 26 NOIEMBRIE

„Casa Gucci” prezintă evenimentele care au urmat asasinării lui Maurizio Gucci, omul de afaceri italian și șeful casei de modă Gucci, de către fosta sa soție, Patrizia Reggiani. În mai 1985, după un mariaj de 12 ani, Maurizio o părăsea pe Patrizia pentru o femeie mai tânără.

A spus că pleacă într-o scurtă călătorie de serviciu și nu s-a mai întors. În 1991, Maurizio și Patrizia au divorțat oficial. În martie 1995, Maurizio, ultimul moștenitor al imperiului Gucci, a fost ucis pe scările clădirii în care lucra de către un bărbat plătit de fosta sa soție. Întinsă pe trei decenii pline cu dragoste, trădare, decadență, răzbunare, și, în final, crimă, drama autobiografică ne arată ce poate însemna un nume și cât de departe va merge o familie pentru a rămâne în control.

Regizat de Ridley Scott, filmul are o distribuție de excepție: Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Salma Hayek și Al Pacino.

Viziunea din spatele performanței sportive: Venus și Serena Williams

LA CINEMA | DIN 19 NOIEMBRIE

Bazat pe o poveste adevărată, „Regele Richard: Crescând campioni” urmărește călătoria lui Richard Williams, un tată intransigent, care a contribuit la creșterea a două dintre cele mai talentate sportive din toate timpurile, care vor ajunge să schimbe tenisul pentru totdeauna.
Urmărind o viziune clară a viitorului lor și folosind metode neconvenționale, Richard are un plan care să le ducă pe Venus și Serena Williams de pe străzile din Compton, California, pe scena globală ca personalități legendare.

Filmul arată puterea familiei, perseverența și credința neclintită ca mijloc de a realiza imposibilul și de a influența lumea. Surorile Williams au dominat sportul alb mai mult de două decenii, au câștigat împreună 122 de trofee și sunt cel mai bine plătite jucătoare de tenis ale tuturor timpurilor.

Un erou adevărat

ONLINE PE HBO GO

Acțiunea filmului „Hotel Rwanda” se petrece în anul 1994. În mijlocul tulburărilor care au cuprins întreg teritoriul Rwandei, un bărbat promite să-și apere familia și sfârșește prin a deveni un adevărat erou, salvând peste 1.200 de oameni.

Filmul (o producție 2004) are la bază o poveste reală, al cărei erou este Paul Rusesabagina (Don Cheadle), un director de hotel din Rwanda, care își folosește curajul și viclenia pentru a adăposti refugiați amenințați cu moartea. În timp ce restul lumii ignoră situația, Paul își deschide inima și dovedește că până și un singur om poate schimba ceva. Conflictul din Rwanda anilor ’90 a marcat unul dintre cele mai sângeroase capitole ale istoriei africane recente.

În cursul a 100 de zile, peste un milion de oameni au fost uciși. Străzile capitalei Kigali erau pline de sânge, dar nimeni n-a venit să-i ajute pe supraviețuitori. Nu a existat nicio intervenție internațională în Rwanda. Extremiștii Hutu i-au masacrat pe vecinii lor Tutsi și pe frații lor Hutu care au încercat să li se opună, iar celelalte țări au ales să nu se amestece.

Articolul a fost publicat în numărul 238 al revistei Historia, disponibil la toate punctele de distribuție a presei, în perioada 15 noiembrie - 14 decembrie 2021, și în format digital pe paydemic.com.

1 coperta H 238 jpg jpeg