Povestea Humanitas în obiecte, scrisori și manuscrise jpeg

Povestea Humanitas în obiecte, scrisori și manuscrise

Colierul Monicai Lovinescu, ghetrele lui Constantin Noica, pagini din manuscrisele lui Emil Cioran si Mircea Cartarescu, in vitrina scriitorilor Humanitas, de Noaptea Muzeelor.

În Libraria Humanitas de la Cismigiu,  Editura Humanitas isi deschide arhivele si instaleaza in libraria Humanitas de la Cismigiu o vitrina a nostalgiei culturale. Va fi una dintre opririle de pe traseul Noptii Muzeelor si va contine obiecte, scrisori sau caiete de insemnari care au apartinut lui Constantin Noica, lui Alexandru Dragomir, lui Martin Heidegger, lui Mircea Eliade, Monicai Lovinescu sau lui Virgil Ierunca si fragmente de manuscris ale lui Emil Cioran, Lucian Boia, Ioana Parvulescu, Andrei Plesu, Mircea Cartarescu, Dan C. Mihailescu, Horia-Roman Patapievici si Gabriel Liiceanu. Le pretuim pentru ca fac parte din istoria unei perioade, purtatoarele emblematice ale modei, obiceiurilor sau gandurilor impartite, notate si publicate de elitele ei.

Vitrina va putea fi vizitata in libraria Humanitas de la Cismigiu, ca parte a circuitului ! Noptii Muzeelor, pe 17 mai.

Veti putea vedea:scrisoare a lui Martin Heidegger catre Alexandru Dragomir din 7 mai 1947, insotita de o fotografie cu dedicatie pe verso ♦ pagini inedite cu notatii ale lui Emil Cioran de la inceputul anilor 1930 ♦ caiet de piele, apartinand Monicai Lovinescu, in care au semnat:Ion Barbu, Hortensia Papadat-Bengescu, Felix Aderca s.a. ♦ carnetul de student de la Facultatea de Filozofie si Litere a Universitatii din Bucuresti al lui Alexandru Dragomir (1940) ♦ scrisoare a lui Lucian Blaga catre Constantin Noica din 31 ianuarie 1943 ♦ Alexandru Dragomir, legitimatie de la Universitatea din Freiburg, in anii 1942–1943, cand era doctorand al lui Martin Heidegger ♦ colierul Monicai Lovinescu, mostenit din familie, cu care a plecat la Paris ♦ ghetrele lui Constantin Noica ♦ scrisoare a lui Mircea Eliade catre Constantin Noica din 29 septembrie 1969 ♦ unul dintre caietele ce cont! in insemnarile lui Noica din anii 1973–1984 ♦ scris! oare a lui Nicolae Steinhardt catre Virgil Ierunca din 7 ianuarie 1975 ♦ scrisoare a lui Emil Cioran catre Constantin Noica din 4 august 1978 ♦ insemnare a lui Gabriel Liiceanu din 3 octombrie 1970, care a devenit pagina de deschidere a Jurnalului de la Paltinis ♦ scrisoare a lui Constantin Noica catre Gabriel Liiceanu din 7 noiembrie 1983, continand reactia lui Noica dupa lectura Jurnalului de la Paltinis ♦ pipa lui Constantin Noica si ultimul pachet de tutun inceput ♦ reportofonul Monicai Lovinescu din perioada in care era redactor la Radio Europa Libera ♦ unul dintre numeroasele caiete ale agendei in care Virgil Ierunca isi nota evenimentele fiecarei zile (1986) ♦ unul dintre dosarele din arhiva Securitatii continand corespondenta interceptata a lui Constantin Noica ♦ opis al unuia dintre dosarele de la Securitate ale lui Constantin Noica. ♦ pagini din manuscrisele lui Emil Cioran, Lucian Boia, Ioana Parvulescu, Andrei Plesu, Mircea Cartarescu, Dan C. Mihailescu, Horia-Roman Patapievici si Gabriel Liiceanu.