Picturile lui Adolf Hitler, evaluate la 175 000 de euro jpeg

Picturile lui Adolf Hitler, evaluate la 175.000 de euro

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 28 septembrie 2010

O colectie de picturi realizate de Adolf Hitler în 1908 va fi scoasă la licitaţie în Marea Britanie, fiind evaluată de experţi la circa 175.000 de euro, informează "The Telegraph".

Legea interzice licitarea picturilor în mai multe state europene, precum Franţa sau Austria, unde acest lucru ar echivala cu un act de glorificare a regimului nazist. Pentru că multe case de licitaţie sunt deţinute de patroni evrei, acestea refuză să aibă de a face cu picturile lui Hitler, mai spune pentru "The Telegraph" Richard Westwood-Brookres, de la Mullocks Auctions.

Picturile au fost descoperite într-un bufet dintr-un imobil din nordul Austriei, după ce acesta a fost cumpărat de un avocat. Este vorba de peisaje rustice şi scene din viaţa rurala din perioada în care Adolf Hitler încerca, în zadar, să fie admis la Academia de Artă din Viena.

Viitorul dictator era lipsit de orice venituri şi îşi câştiga pâinea pictând peisaje şi făcând copii după cărţile poştale. Portretele nu erau deloc punctul forte al lui Hitler. "S-au făcut multe cercetări pe tema respingerii sale la admiterea la Academie, care a fost considerată un punct de cotitură în istorie. Cercetătorii consideră că acest eşec a stat la baza resentimentelor lui Hitler şi a ajuns să-l transforme într-un monstru", spune Westwood-Brookers.