Piața Țărănească Meșter(ești)!? jpeg

Piața Țărănească Meșter(ești)!?

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 23 martie 2016

Piața Țărănească revine în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român cu un nou târg. De vineri, 25 martie până duminică, 27 marte 2016, între orele 10 și 18, vor fi prezenți producători autohtoni, meșteri și tineri artiști, dar și colecționari. Intrarea este liberă și accesul se face prin Monetăriei.

Sărbătorim Paștele catolic, așa că gospodinele se pregătesc de zor cu produse de dulce specifice-pască moldovenească și muntenească, plăcinte domnești cu brânză dulce și sărată, cu dovleac și mere, dar și poale-n brâu și cozonaci domnești, Cozonac Bujor de la Suceava, prăjituri de casă din Maramureș și Brăila, brânzeturi, cașcavaluri și preparate din carne afumate după rețete vechi din Argeș, țuici de la Cuca și vinuri de la Panciu.

Nu lipsesc nici produsele de post:mere, nuci și poame uscate, suc de mere, turtă dulce, covrigi, cozonaci de post și pâine cu maia, dulcețuri, zacuști, salate de legume, siropuri și miere de albine, magiun de prune și de dovleac de la Topoloveni fără zahăr adăugat și specialitati Topoloveana.

La terasa tradițională se gătește românește. Puteți găsi bucate felurite, de post și de dulce, dar și preparate pescărești, după rânduială:sarmale de post, saramură de crap, chifteluțe de pește și scrumbie de Dunăre, la grătar.

Meșterii vor expune obiecte lucrate cu drag și pricepere:ii, icoane, jucării din lemn și pânză, ceramică de Corund, obicete din lemn de la Băbeni, Vâlcea, cosmetice naturale, bijuterii din piele, cupru și pietre semipretioase, cufere de lemn, ouă încondeiate din Paltinu, altițe si cojoace cusute, decorațiuni pascale.

În curtea din spate colecționarii de antichități țărănești se adună din toată țara să expună obiecte vechi:mobilier, obiecte din gospodăria țărănească, patefoane, carte veche, icoane, lăzi de zestre, port și țesături, ceramică și porțelanuri, monede și cărti poștale, tablouri, carte veche și multe altele.

Intrarea este liberă!