Obiecte vechi de peste 30 000 de ani, expuse la Muzeul de Arheologie de la Castelul Corvinilor jpeg

Obiecte vechi de peste 30.000 de ani, expuse la Muzeul de Arheologie de la Castelul Corvinilor

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 2 martie 2017

Muzeul de Arheologie, Istorie și Etnografie de la Castelul Corvinilor din Hunedoara a inaugurat două expoziții în cadrul cărora vizitatorii vor putea vedea obiecte vechi de peste 30.000 de ani, două morminte de origine dacică, dar și unelte sau podoabe din cele mai vechi timpuri.

Intitulate "Preistoria și Protoistoria Hunedoarei" și "Dacii de la Munte. Dacii de la Câmpie", cele două expoziții își propun să arate continuitatea comunităților din zona Hunedoarei, mai ales că în imediata apropiere a Castelului Corvinilor a fost descoperită o importantă necropolă de origine dacică.

"În grădina castelului avem de-a face cu una dintre cele mai importante necropole aparținând perioadei dacice, cercetată până în prezent. Ea se află pe un pinten de deal unde este așezat Turnul Neboisa. De asemenea, pe Dealul Sânpetrului avem de-a face cu o fortificație de epocă dacică. Așadar, Hunedoara a fost un important centru de putere și în Epoca Fierului, nu numai în Evul Mediu", a explicat directorul muzeului, Sorin Tincu, pentru Agerpres.

Cele două expoziții sunt deschise în spațiul Muzeului de Arheologie din Curtea Husarilor.

Citește și: 

Castelul Corvinilor readuce la viață Hunedoara 

Secretele Castelului Corvinilor:planurile de restaurare ascunse timp de un secol au fost scoase la lumină 

Castelul Corvinilor din Hunedoara, printre cele „10 castele de poveste” din lume