„Oameni și sufletele de lângă”   Expoziție de fotografie de Vlad Dumitrescu jpeg

„Oameni și sufletele de lângă” - Expoziție de fotografie de Vlad Dumitrescu

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită să vizitați expoziția Oameni și sufletele de lângă, a fotografului Vlad Dumitrescu. Expoziție va fi deschisă la Sala Acvariu, în perioada 31 octombrie – 10 noiembrie 2013.

Fotografii document, imagini inedite și multă discreție. Așa îl putem caracteriza, în câteva cuvinte, pe fotograful Vlad Dumitrescu. S-a născut în Brașov și, așa cum el însuși spune, a început să abordeze fotografia într-un mod mai serios, în 2008. De atunci, a participat la numeroase tabere de profil și a încercat să promoveze frumusețea naturii, a locurilor și a sensibilității cu ajutorul aparatului de fotografiat. Instantaneele sale au apărut pe simezele galeriilor, în reviste și în saloane internaționale. În decembrie 2008 a obținut premiul I la concursul lunar al revistei Photo Magazine, cu tema „Transparențe”. De atunci, premiile și distincțiile au început să apară, iar fotografia a devenit pentru Vlad Dumitrescu… felul său de a fi.

„Niciodată nu am avut intenția să lucrez la un proiect care să implice împreună atât oameni, cât și animale. Însă oamenii au fost mereu subiectul meu principal, iar animalele au fost mereu lângă. Le-am găsit mereu alături de oameni în momentele de odihnă sau la lucru, dar întotdeauna erau acolo, aproape, ca parteneri de viață. Un prieten zicea că « Dumnezeu a lăsat animalele ca să ne amintim că murim ». Poate este adevărat, nu știu, dar cu siguranță Dumnezeu le-a lăsat pentru a ne fi mai ușor să învățăm să iubim.” Vlad Dumitrescu