O expoziţie inedită de arme vă aşteaptă la Muzeul de Istorie Bacău jpeg

O expoziţie inedită de arme vă aşteaptă la Muzeul de Istorie Bacău

📁 Muzee
Autor: Redacția
🗓️ 1 iunie 2011

Vizitatorii pot vedea uniforme şi armuri de război, dar şi arme folosite de soldaţii români în cele două Războaie Mondiale.        

Intitulată sugestiv „Evoluţia armamentelor de-a lungul timpului“, expoziţia găzduită de Muzeul de Istorie „Iulian Antonescu“ îi invită pe băcăuani într-o incursiune în lumea armelor de război. Vizitatorii vor putea admira de la arme folosite în Paleolitic, Neolitic, Epoca Bronzului şi cea dacică până la cele utilizate de soldaţii români în Războiul de Independenţă şi în cele două Războaie Mondiale.

Printre exponate se află şi o parte din echipamentul de luptă utilizat în prezent de soldaţii armatei române. „Noi am asigurat armamentele utilizate în perioada paleolitică, feudală şi dacică. Cele folosite în Epoca Modernă şi Contemporană au fost aduse cu sprijinul Muzeului Militar Naţional «Regele Ferdinand I», filiala Bacău“, a spus Marius Iustina, şef secţie logistică, informatizare şi educaţie muzeală la Complexul „Iulian Antonescu“.

Din expoziţie nu lipsesc armurile folosite de soldaţii români, în special cei din zona Transilvaniei, în secolele al XVI-lea  şi al XVII-lea, şi nici săbiile de paradă Toledo şi Solingen acordate absolvenţilor şcolilor de ofiţeri şi subofiţeri.

Mai sunt expuse vârfuri de săgeţi, suliţe, cuţite din piatră sau os, dar şi o replică a unei costumaţii din epoca preistorică. „La capitolul uniforme sunt prezente nu doar cele foarte vechi, ci şi cele folosite în Războiul de Independenţă şi în cele două Războaie Mondiale. Totodată, avem şi câteva steaguri de luptă din timpul Regatului Român“, a mai spus Marius Iustina.

Expoziţia va fi deschisă până la sfârşitul lunii iunie şi poate fi vizitată zilnic, de marţi până duminică, între orele 10.00-18.00. Preţul unui bilet este 4 lei pentru adulţi, 2 lei pentru grupuri organizate cu adulţi şi 1 leu pentru elevi şi studenţi.