Noi episoade din fascinanta emisiune «Secrets d'Histoire» png

Noi episoade din fascinanta emisiune «Secrets d'Histoire»

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 9 noiembrie 2018

Noi episoade din celebra emisiune SECRETS D'HISTOIRE la TV5MONDE. Vă invităm să le descoperiți împreună cu prezentatorul Stéphane Bern, în fiecare marți, la 19.40.

Joséphine de Beauharnais, Nefertiti, Maria Regina Scoției, Lucreția Borgia, toate aceste femei sunt reprezentative pentru perioadele în care au trait și destinele lor le-au făcut să fie departe de niște femei obișnuite. Din Egiptul Antic și până la Revoluția Franceză, trecând prin Renaștere, vă invităm să călătorim împreună în timp pentru a descoperi adevărul despre aceste femei care au rămas pentru totdeauna în istorie.

MADAME ROYALE, orfana revoluției - 20 noiembrie, ora 19.40

Fiica lui Ludovic al XVI-lea cu Maria Antoaneta, formată și marcată de Revoluția Franceză, Marie-Thérèse a Franței și-a petrecut peste 40 de ani în exil, iar viața și destinul ei au fost marcate de suișuri incredibile și de prăpăstii îngrozitoare…

MARIA DE MÉDICI, obsesia pentru putere - 27 noiembrie, ora 19.40 

Provenită din Dinastia Medici, o familie scandaloasă de bancheri toscani, Maria de Medici a experimentat luxul, puterea, umilința și decăderea. Care a fost adevărata ei relație cu Regele Henry al IV-lea, care a umilit-o de nenumărate ori cu amantele și bastarzii săi? A jucat oare Maria de Medici un rol în asasinarea soțului ei?

NEFERTITI, misterioasa Regină a Egiptului - 4 decembrie, ora 19.40 

"Sublima Nefertiti, cea mai frumoasă dintre frumoase", după cum a fost cunoscută în urmă cu peste 3500 de ani, când domnea peste Egipt împreună cu Akhenaton, unul dintre ultimii faraoni ai celei de-a optsprezecea dinastii. Ne îndreptăm către piramide și țara Nilului pentru a descoperi misterul acestei suverane extraordinare.

MARIA STUART, Regina Franței și a Scoției - 11 decembrie, 19.40 

Mergem în Scoția, la ruinele Palatului Linlithtgow, unde s-a născut în 1542 Maria Stuart, cu foarte puțin timp înainte de moartea tatălui ei, Regele Iacob al V-lea al Scoției. Așa începe întunecatul și tragicul destin al celei care va deveni Regina Franței și a Scoției ... "