Muzica şi teatrul cuceresc strada jpeg

Muzica şi teatrul cuceresc strada

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 9 iulie 2012

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului de Teatru Experimental MAN.in.FEST şi cea de-a doua ediţie a I.O.I. Fest se desfăşoară între 13 şi 15 iulie, la Cluj-Napoca.

MAN.in.FEST a fost creat din dorinţa de a introduce în spaţiul teatral naţional creaţii contemporane de renume internaţional, care să familiarizeze publicul din România cu inovaţiile din domeniul artistic, plecând de la premisa că, prin intermediul teatrului experimental, artiştii pot atinge noi niveluri de interacţiune cu publicul.Artişti în spaţii neconvenţionaleEdiţia din 2012 a festivalului va reuni artişti de renume internaţional provenind din şase ţări. Festivalul surprinde prin utilizarea unor spaţii neconvenţionale de desfăşurare, precum Salina de la Turda, unde va avea loc unul dintre evenimentele speciale ale acestei ediţii.MAN.in.FEST International Experimental Theatre Festival se adresează publicului larg, teatrul experimental neimplicând niciun fel de restricţii în ceea ce priveşte transmiterea mesajului cultural. Festivalul dărâmă barierele de orice fel, accesul fiind gratuit la spectacolele desfăşurate în aer liber. Ediţia de anul acesta a MAN.in.FEST se concentrează pe spaţiul de evoluţie a omului, în salturi uriaşe, dar reprezentative:de la peştera mitică la castelele medievale, până la peisajul urban de astăzi.Aducând în acelaşi loc trecători, public fidel, specialişti şi amatori, români şi străini, turişti şi studenţi, toţi luând parte la acelaşi spectacol, dar având roluri diferite, sunt stârnite diverse reacţii;unii interacţionează mai mult, alţii mai puţin sau deloc, unii sunt mai deschişi, mai ludici, alţii se feresc sau nu înţeleg despre ce este vorba;unii sunt plăcut surprinşi, alţii nu sunt de acord cu „ce a devenit arta în ziua de azi."Jazz, muzică clasică şi dansPe de altă parte, Festivalul I.O.I. Fest. Interactiv.Original. Imprevizibil va include spectacole de teatru (contemporan, de improvizaţie şi interactiv), desfăşurarea a numeroase concerte de muzică cu artişti naţionali şi cu artişti locali, prezentarea a trei recitaluri de muzică clasică şi a două de jazz, un târg de haine vintage, vernisarea unei expoziţii de fotografie şi, de asemenea, desfăşurarea unui moment coregrafic.Vineri, 13 iulie, la I.O.I Fest, de la ora 20.00, vor evolua în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca: trupa Freeze (teatru de improvizaţie), Cvartetul Quartz (concert jazz), trupa Hazard (împreună cu Aminda). Sâmbătă, 14 iulie, de la ora 20.00, va veni rândul altor artişti să se afle în piaţă: Teatrul D.A.D, Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă" (concert de muzică clasică), Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia"; Scale Crew de la Tdance - spectacol de dans, trupa Natif şi trupa Luna Amară.

Duminică, 15 iulie, de la ora 20.00 vor veni în Piaţă trupa Just.Push.Play - teatru interactiv, Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă"-concert de muzică clasică, Mood Quartet-concert de jazz, Ionuţ Mangu şi Ioan Onişor, trupa  Byron. Accesul la festival este gratuit.Nu rataţi la MAN.in.FEST!-Vineri, 13 iulieOra 17.00-Messebolt Pupet Theatre, Piaţa Muzeului;ora 18.00-Brian Young-Piaţa Muzeului;ora 18.00-Silence Teatro-Bld. Eroilor;ora 19.00-Eroristas-Piaţa Muzeului;ora 19.00-Teatrul Puck-Bld. Eroilor;ora 20.30-Messebolt Pupet Theatre-Piaţa Muzeului;ora 20.30-Obsession-Bld. Eroilor.-Sâmbătă, 14 iulieOra 12.00-Silence Teatro-Salina Turda;ora 18.30-Brian Young-Bld. Eroilor;ora 19.30-Teatrul imposibil-Piaţa Muzeului;ora 20.00 Eroristas-Piaţa Muzeului.-Duminică, 15 iulieOra 18.00-Eroristas-Bld. Eroilor;ora 18.00-Zero Ballet-Piaţa Muzeului;ora 19.00-Teatrul imposibil-Piaţa Muzeului;ora 19.00-Florina Paldău-Bld. Eroilor;ora 19.30-Teatrul studio „Master Class"-PiaţaMuzeului;ora 20.30-Silence Teatro-PiaţaMuzeului;ora 21.30-Zirkrobajka-Bld. Eroilor.

sursa:adevarul.ro