Muzeul Național Cotroceni, deschis publicului pe 24 ianuarie jpeg

Muzeul Național Cotroceni, deschis publicului pe 24 ianuarie

Cu ocazia împlinirii a 159 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan-Cuza, Muzeul Național Cotroceni, loc reprezentativ pentru perioada în care idealul unirii a prins contur, își va deschide porțile pentru public.  

Platul domnesc de la Cotroceni i-a servit drept reședință lui Alexandru Ioan-Cuza în perioada Unirii Principatelor, fiind locul în care s-au pus bazele celor mai importante reforme care au dus la modernizarea statului.

În apartamentele pe care le-a ocupat domnitorul, publicul va avea ocazia să vadă expoziţia extinsă cu obiecte personale care au aparţinut familiei Cuza, documente originale, dar şi sabia de paradă primită în dar de la principele sârb Mihail Obrenovici.

Programările pentru acces se pot face telefonic – la numărul 021-317.31.07 şi online pe pagina www.muzeulcotroceni.ro. La intrarea în incinta muzeului trebuie să prezentați un act de identitate în original. Informațiile despre tarife le puteți găsi tot pe site-ul Muzeului Național Cotroceni.