Moscova   Petuşki jpeg

Moscova - Petuşki

📁 Carte
🗓️ 31 octombrie 2014

Miercuri, 5 noiembrie ora 19.00, Teatrul UNTEATRU şi Palatul Suţu vă invită la spectacolul:„Moscova-Petuşki” de Venedikt Erofeev, regia Theodora Herghelegiu, cu Richard Bovnoczki.Călătoria Moscova – Petuşki începe la Palatul Suţu într-un spectacol de teatru cu umor trist şi metafizic Moscova-Petuşki după textul lui Venedikt Erofeev cu Richard Bovnoczki, în regia Theodorei Herghelegiu. Într-o călătorie (săptămânală) istorică, filosofică şi politică, pe drumul presărat cu votcă, Kostea filosofează suculent, expresiv şi cu umor despre viaţă, despre mama Rusia, despre America, acest continent al tristeţii unde libertatea este o fantomă, despre slujba lui de brigadier, despre deşertăciunea existenţei în intervalul cel mai neputincios şi mai infam din viaţa poporului rus, răstimpul dintre răsăritul soarelui şi deschiderea magazinelor.

„Am un păhărel, am un sandvisel, că să nu mi se facă greaţă, şi am un sufleţel, deocamdată întredeschis pentru impresiile existenţei.”

Subintitulat „poem”, Moscova-Petuşki este cel mai cunoscut text al lui Venedikt Erofeev.„De la Moscova la Petuşki se bea până la comă şi apoi înapoi din comă. La trezire se spun poveşti în râs hohotitor, se plâng iubiri pierdute sau închipuite şi se tot visează la ceva... ceva care, iarăşi, este dincolo, poate raiul, sau măcar nişte îngeri cumsecade te vor duce undeva, într-un spaţiu... într-un loc... într-o primăvară... Marea descoperire a personajului a fost îngrozitoarea faţă a îngerilor. Este metaforă filozofică a lui Erofeev.”

Cu acest rol, actorul Richard Bovnoczki a obţinut Premiul Gala Star la Bacău, în 2007.

Miercuri, 5 noiembrie ora 19.00, Palatul Suţu, B-dul I.C. Brătianu, nr. 2, sector 3