Monarhia și înfăptuirea României moderne jpeg

Monarhia și înfăptuirea României moderne

Miercuri, 11 decembrie 2013, la ora 17.00, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova vernisează expoziția permanentă MONARHIA ȘI ÎNFĂPTUIREA ROMÂNIEI MODERNE, care aduce în atenția publicului o serie de obiecte din bogatul și variatul patrimoniu cultural mobil, privind istoria familiei regale române, deținut de muzeu. Focalizată asupra legăturilor familiei regale cu meleagurile prahovene, expoziția prezintă fotografii cu membrii familiei regale, cărți poștale, porțelanuri, medalii, plachete, dar și articole de presă din ziare de epocă.

În cadrul vernisajului va fi lansat și albumul CAROL AL II-LEA. Portretul unui rege, a cărui apariție a fost prilejuită de împlinirea a 120 de ani de la naștere și comemorarea a 60 de ani de la moartea regelui supranumit în epocă ”voievodul culturii”.

Lucrarea a fost realizată în colaborare cu importante personalități culturale, respectiv istoricul dr. Narcis Dorin Ion – director general al Muzeului Național Bran, academicianul Răzvan Theodorescu și cu două muzee de prestigiu – Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Municipiului București.